Menu

Lupinul, floarea atât de demodată în trecut, atât de la modă acum

Lupinul, cunoscut și sub denumirea de Lupinus perennis, este o floare perenă, deosebit de frumoasă, dar cu o perioadă de înflorire destul de scurtă. Aceasta, pe lângă faptul că arată foarte bine, are și proprietăți terapeutice, fiind o plantă consumată de vegetarieni.

11265107_1061695767192707_3889357219829906580_n

 

07af8ebe280e91b2d137154e4811ed6f

Lupinul iubește lumina și razele puternice ale soarelui, așa că oferă-i acest „răsfaț”.  Nu planta lupinul în umbră casei sau a altor plante pentru ca șansele de înflorire sunt reduse la zero. De asemenea, Lupinul înflorește primăvara și se bucură de orice zi mai călduroasă, iar acest lucru se va vedea cu ochiul liber – după o zi însorită, floarea se va deschide mai mult și va fi mai frumoasă. Lupinul este o floare pe care oricine o vede și-o dorește în grădină.

lupin 4

Floarea asta atât de demodată în trecut, atât de la modă acum are o poveste extraordinară. Numele de lupin vine din latinescul lupinus care înseamnă lup.

Ca și fasolea rădăcinile lupinilor îmbogățesc solul în care cresc. Din acest motiv lupinii sunt cei mai buni parteneri pentru legumele care au nevoie de mult nitrogen în sol: brocoli, castraveti, spanac și dovleci.

Lupinii sunt mofturoși și chiar și atunci când ai ajuns să ai câteva tufe în grădină ele nu vor sta acolo pentru foarte mulți ani așa încât în fiecare an trebuie să mai plantezi o tufă sau două. Ce am descoperit în timp este că semințele germinează mai repede dacă sunt înmuiate peste noapte în apă.

lupin 3

Înmulțirea prin semințe este o loterie. Nu se știe niciodată ce culoare vor avea florile însă prin butșire noile plante vor avea exact culoarea florilor din tufa mama. Tot în primăvară se divizează tufele pe care nu doriți să le pierdeți. Nu încercați să divizați tufele în toamnă pentru că le veți pierdeți.

 

lupin 5

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram