Metoda de gătit influențează valoarea nutrițională al mâncării

O alimentație sănătoasă înseamnă să ai grijă ce alimente consumi, dar și cum le prepari şi în ce le prepari. Dacă vrei să obții cantitatea optimă de vitamine și nutrienți din mâncare, e important să ştii câteva lucruri de bază despre prepararea termică a alimentelor.

Dacă ești adeptul mâncărurilor cât mai sănătoase, dar vrei să te bucuri și de o aromă intensă și un gust delicios, prepararea alimentelor la aburi, la cuptor sau la grătar poate fi cea mai bună variantă.

Dincolo de faptul că te ajută să economisești timp și energie, pentru că odată introdus vasul și setat timpul necesar pe un ceas cu alarmă, de restul poți să faci orice altceva, gătitul la cuptor este mult mai recomandat pentru o dietă sănătoasă.

Motivul este foarte simplu: metoda de gătit influențează valoarea nutrițională și conținutul de grăsime al mâncării. Dacă alegem să prăjim în baie de ulei, chiftelele, de exemplu, acestea vor fi mult mai impregnate cu grăsime decât dacă le vom coace la cuptor.

Coacerea este o tehnică de gătit mult preferată și recomandată de experții în sănătate de peste tot, iar cum deja ne pregătim de anotimpul ploilor de toamnă, căldura și mirosul venite din bucătărie sunt un adevărat pansament emoțional. Aşa că tava cuptor ne ajută foarte mult.

Atunci când gătim la cuptor, este bine să ne asigurăm că vasele folosite sunt potrivite nevoilor noastre. Fie ca dimensiune, fie ca material.

În ceea ce priveşte tigaia pe care o folosim pentru gătim, pentru a evita uleiul, putem folosi tigăile tip grill, fontă şi tefal.

Ce trebuie să ştim despre aceste tigai? Faptul că nu sunt ieftine, nici inaccesibile, dar te pot ţine o veşnicie dacă respecţi regulile de întreţinere. Principalele reguli sunt:

  • Ungeţi tigaia cu un strop de ulei folosind un şerveţel de bucătărie
  • Nu folosiţi teluri sau cuţite din metal în procesul de gătire
  • Folosiţi ustensilele din plastic, silicon sau lemn
  • Tigăile se pot spăla după utilizare cu apă caldă, detergent lichid şi burete neabraziv

La fel ca și tigăile din fontă, și cele acoperite cu teflon trebuie unse cu foarte puțin ulei pentru a le păstra cât mai mult timp. După ce le speli și le usuci, picură două, trei picături de ulei pe fundul tigăi și întinde bine grăsimea cu un șervețel de hârtie. Pune capacul și depoziteaz-o în cămară.

6 thoughts on “Metoda de gătit influențează valoarea nutrițională al mâncării

  1. I’m looking for a website that can sell me Metformin without any questions asked grey market pharmacies
    Best online pharmacy for diabetes drugs The best online pharmacy for
    insulin? Yeah, we know a guy

  2. It’s something you’re learning at school. I came here to get more information about 먹튀사이트. There is a lot of information that I didn’t learn at school, so I feel really good. We will share the information with our friends as soon as possible.

Comments are closed.