Mileul și Portugalia

Guest Post by Cristina Popa/ fifistie.ro

Portughezii sunt oameni calzi şi deschişi. Sunt faimoşi în toată lumea pentru ospitalitatea lor fără margini în faţă turiştilor. Meștușugarii lor ştiu să îşi vândă marfă chiar dacă o fac în târguri specializate sau pe străduţele din staţiunile de pe litoral.

14159885_10207034872736421_1730100583_n

 

artizanat-7

 

artizanat-14

 

artizanat-30

 

artizanat-33

 

artizanat-26

Portugalia este cel mai mare producător de plută din lume așa că să nu va miraţi că o să găsiţi tot felul de suveniruri din acest material. De la simple dopuri, la ceasuri, bijuterii sau chiar poşete. O amintire de neuitat cu specific 100% portughez

Dacă tot povestim pe blogul Roxanei, vă spun că portughezii se pricep la…mileuri. Le găseşti peste tot. Femeile din familiile portugheze croșetează mileul pe care îl vând duminica la biserică şi apoi banii se duc către nevoiaşi. Desigur că mileurile le găsim și în magazinele de suveniruri. Mi-au atras atenția suporturile de pahare îmbrăcate în mileu, nu am mai văzut așa ceva.

artizanat-22

 

artizanat-34

Dacă vrei să te întorci cu o amintire din Portugalia nu ai stresul ca în alte țări că ai luat o chinezărie, magneți din piatră sau faianță, suveniruri din plută, ceramică foarte colorată sunt la îndemână oricărui turist.

artizanat-19

 

artizanat-18

În călătoria organizată de Cocktail Holidays am ajuns în Loulle. Acolo în oraş sunt 2 pieţe. Cea deschisă zi de zi cu mâncare şi cea de sâmbătă. Gipsy market cum îi spun localnici. Şi da, gândul vă fuge bine la poşetele de 5 euro şi ceasuri Dior la 2 euro, dar în aceeaşi piaţă găsiţi şi meşteşugarii portughezi care vând frumoase obiecte tradiţionale.

 

artizanat

 

artizanat-2

 

artizanat-3

Vă reamintesc că toate impresiile de vacanță ale Cristinei le găsiți pe Fifi știe.

35 thoughts on “Mileul și Portugalia

Comments are closed.