Menu

Millennium Tour investeşte 1 milion de euro într-un nou proiect online – Concediu.com

Părinţii noştri spuneau că plecă în concediu, noi spunem că plecăm în vacanţă. Concediu sau vacanţă totul se reduce la relaxare. Unde plecăm? Ce hotel alegem? Cu ce plecăm? Unde facem rezervarea? Sunt întrebări pe care le punem de fiecare atunci când vrem să ne programăm concediul. De azi această situaţie pare şi mai simplă.

Agenția de turism Millennium Tour, creatoarea Paravion, cel mai mare portal de turism din România, vândut cu ani în urmă către fondul de investiții GED, a lansat un nou portal, Concediu.com, pe care și-a propus, de asemenea, să-l vândă peste 5 ani.

Portalul permite rezervarea de pachete turistice integrale – cazare, transport, masă, de la mai mulți turoperatori care au oferte de vacanță în ţară, dar şi în străinătate.

Platforma Concediu.com a fost dezvoltată de compania TravelFuse, companie de soluții tehnologice pentru industria turismului, cu peste zece ani activitate pe piață și colaborare cu multe agenții de turism din România.

„Astăzi este foarte ușor să-ți achiziționezi online zboruri sau cazare, dar atunci când ești interesat de un pachet complex și vrei întreaga ofertă disponibilă pe piață trebuie să-ți faci documentarea pe fiecare turoperator în parte. Înseamnă foarte mult timp de documentare, de comparare a nenumaratelor oferte, ceea ce face alegerea și mai dificilă. Anual, sute de mii de turiști contractează un pachet charter în străinătate, în timp ce milioane aleg pachete turistice în România. Noi am identificat necesitatea unui astfel de proiect online care să personalizeze oferta turistului din multitudinea de pachete disponibile pe piața”.

Mădălin Măncilă, managing director Concediu.com

În prezent, portalul a semnat parteneriate cu furnizori de servicii turistice, adunând zeci de mii de hoteluri, sute de sejururi și informații despre destinațiile alese. Pentru prima lună de operare sunt estimați peste 100.000 de utilizatori unici. Pe termen mediu, investiția Millennium Tour se va ridica la peste un milion de euro, bani ce vor fi utilizați în dezvoltarea platformei de rezervări. Proiectul a fost dezvoltat cu o investiție inițială de peste 100.000 de euro. Investiţia totala în Concediu.com, gândită pentru o perioadă de cinci ani, se va ridica la  un milion de euro, 60% din fonduri reprezentând bugetul de promovare, în special în mediul online.

„Vrem să fim cei mai buni pe piața, mai ales că acest segment, cu siguranță, va genera concurență în următorii ani. Millennium Tour are know how în ceea ce privește dezvoltarea de business-uri online, de proiecte care inovează în această zonă. Planul nostru este să dezvoltăm Concediu.com și nu excludem un exit până în anul cinci”.

Mădălin Măncilă, managing director Concediu.com

 

Millennium Tour este o agenție de turism corporate travel, lansată pe piață în 1999. În 2005 a creat portalul de rezervări de bilete de avion, Paravion, care a fost cumpărat în 2006 de către agenția de turism Happy Tour, deținută de fondul spaniol de investiții GED. La finalul anului 2016, cifra de afaceri a Millennium Tour a fost de aproximativ două milioane de euro.

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram