Menu

Mimosa sau arborele de mătase

O minunăție de copac aș putea spune. Niște flori despre care poți spune că sunt chiar de mătase. L-am avut în grădină, pus de mama. Mimosa sau arborele de mătase este un arbore orgamental cu creştere rapidă care provine din Asia.

7de65e7490cd025907d8db976424c2bf

Cu o înălţime de până la 12 metri, acesta are un aspect tropical, deşi este rezistent la clima noastră. Frunzişul său delicat cu aspect exotic se strânge seara. Arborele de mătase supravieţuieşte fără probleme în condiţiile din România. Creşte ca un arbore cu o singură tulpină, dar şi ca un arbust cu tulpini multiple. Înfloreşte din iunie-iulie până toamna târziu, cu flori delicate ca de mătase de culoare alb-roz, parfumate. Se adaptează aproape la orice fel de sol şi este rezistent la secetă, se poate planta în plin soare sau la semiumbră. Se poate planta direct afară în grădină sau pot fi puse în ghivece şi ţinute pe balcon, dar trebuie să-i formați o coroană mic, altfel e foarte complicat atunci când crește.

 

33643a0af9b176908632396471632cad

În general, un arbore de mătase nu va înflori decât în momentul în care va ajunge la o înălțime de aproximativ 4-5 metri. Odată ce arborele a ajuns la maturitate el este capabil să înflorească în fiecare an, în perioada mai-iulie. Pentru o înflorire abundentă are nevoie de spații însorite și de temperaturi ridicate. Întotdeauna florile vor apărea în grupuri pe lăstarii anuali, iar ramurile mai vechi sunt lăsate să se concentreze pe dezvoltarea frunzelor, respectiv pentru producerea de energie prin fotosinteză.

MIMOSA

 

c92f81612c3fde84d3a701f75cbe6c41

 

cdbb97e119fcd1a30916121db6d2f285

2 comments

  1. Ion Nedea spune:

    Îmi pare rău, dar Mimosa pudica nu este arborele de mătase! Acela se numeşte Albizzia Julibrissin. Se aseamănă foarte mult între ele. Mimosa se deosebeşte, prin faptul că atunci când îi atingi frunzele, acestea se ,,moleşesc” pentru un timp, ca şi când ar fi veştede, după care îşi revin.

  2. Daniel Dragos spune:

    am inteles ca planta contine dimetiltriptamina

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram