Menu

Miron Bococi, cel mai tare vrăjitor de cai din lume vine la Haidook Summer Fest

Zilele trecute am avut ocazia să-l cunosc la Pensiunea Potcoava pe Miron Bococi, cel mai tare vrăjitor de cai din lume. Are caii lui, ferma lui şi participă la spectacole şi show-uri ecvestre în întreaga lume.

Pasiunea pentru cai a lui Miron Bococi s-a născut în copilărie, când îşi ajuta părinţii la muncile câmpului şi la pădure. Nu s-a mulţumit doar cu acest statut, aşa că la 19 ani a plecat să lucreze în Spania, la un centru de călărie. Acolo, calul era tratat ca un adevărat rege, spune Miron. Modul de a lucra cu ei şi felul în care erau îngrijiţi era cu totul diferit faţă de ceea ce văzuse la el acasă, în Maramureş. Acum, locuieşte la Barcelona, la vreo 30 de km de oraş, unde de altfel are şi ferma.

Timp de trei zile l-am văzut şi admirat pe Miron. Când începea să povestească despre cai, despre caii lui în general era altul. Aşa cum un părinte îşi laudă copilul, aşa şi Miron îşi lăuda caii, se mândrea cu ei şi cu rezultatele lor.

La sfârşitul săptămânii, mai precis în zilele de 15, 16 și 17 iunie în locul numit Vârf la In,  Comuna Runcu, judeţul Dâmbovița, Miron Bococi alături de alţi maeştri va participa, în calitate de invitat special, la cea de-a treia ediție a Haidook Summer Fest. 

Miron ajunsese la pensiune duminică, iar caii abia marţi dimineaţa. Până cei trei cai ai săi cu care participă la show au ajuns în ţară, Miron fierbea. Abia aştepta să-i reîntâlnească. După câteva ore, timp în care caii lui Miron s-au odihnit am avut şi ocazia să-i vedem la un mic antrenament.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aşadar, de vineri până duminică, dacă nu aveţi alt program mergeţi până la Runcu să vedeţi  cea de-a treia ediție a Haidook Summer Fest, ediţie ce este dedicată în special familiilor cu copii. La două ore şi jumătate de Bucureşti veţi găsi oaza de linişte şi bucurie.

Mai multe amănunte legate de festival am scris săptămâna trecută aici:

https://www.tarancutaurbana.ro/incepe-haidook-summer-fest-cea-de-a-treia-editie-dedicata-in-special-familiilor-cu-copii/

 

Noutăți despre eveniment mai găsești şi aici:

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram