Tot mobilierul de grădină e frumos, dar cel de cuarţ este ceva de senzaţie. La prima vedere te-ai întreba de ce să scoţi masa din curţ afară în grădină şi n-ai ţine-o în casă.



Despre mobilerul din cuarţ am afla de ala
Val Decor. În spatele acestui proiect frumos stau doi designeri care înfrumuseţează casele şi grădinile românilor cu piese din cuarţ. Alia Bakutayan şi partenerul ei, Daniel Tufiş, militează pentru casele luminoase şi ecologice, care comunică armonios cu exteriorul şi pe care le decorează cu mobilier urban unicat.
De ce ar cumpăra un român un scaun, o masă,o bancă din cuarţ de la voi şi nu asemenea piese făcute în serie, pe care să şi le asambleze singur acasă?
Daniel Tufiş: Când poţi să cumperi o piesă bine făcută, la un preţ bun şi s-o ansamblezi singur, e foarte bine; astfel de mobilier a apărut din economie de timp şi de bani, îşi are rostul lui. Obiectele de manufactură, unicat, vor avea mereu nevoie de mai mult timp de execuţie, de un meşter foarte bun, care să pună în practică ce doreşte designerul şi, nu de puţine ori, de materiale aduse pe comandă; de aceea, totul devine mult mai complicat şi mai scump. Astfel de mobilier se face cu gândul doar la dorinţele proprietarului. Se naşte o piesă gândită şi meşterită special pentru el. Iar pentru asta merită investiţia!
Mat sau lucios, cuarţul dă o notă de eleganţă spaţiului, spun Alia şi Daniel. Poate primi diferite forme şi întrebuinţări, de la blaturi de bucătărie sau de baie, la scaune, mese, noptiere sau obiecte decorative de interior sau de exterior. Cei doi combină cuarţul cu cimentul alb, gri sau colorat, cu marmură, sticlă, lemn şi fier.

Folosiţi foarte mult, în munca voastră, cuarţul. Cum a intrat el pe mâinile voastre?
Daniel Tufiş: Locuinţa noastră e un spaţiu deschis asemănător celui industrial, un loc în care ne primim şi prietenii, şi clienţii, de aceea ne-am gândit ca zona de bucătărie să nu ocupe prea mult spaţiu, să fie practică şi mai ales să se încadreze perfect în tot decorul. Aşa că am turnat blatul şi cuvele din beton. După uscare, şlefuire şi tratare, ne-a plăcut mult ce a ieşit şi am folosit ideea mult timp în proiectele noastre de amenajare. Apoi am realizat că tot pe sistemul acesta de turnare putem să dăm mai multă valoare obiectelor, adăugând alte materiale naturale, mai preţioase, cum ar fi cuarţul. E o piatră cu atitudine, spunem noi. Multitudinea de tonuri pe care le integrează îi permite să-şi găsească locul în orice tip de spaţiu, printre alte piese de mobilier.

Despre cum definisc cei doi tineri designeri o casa frumoasa puteţi citi
aici!
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana
Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.
Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!
Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com
Lasă un răspuns