Menu

Narcisa și mitului frumosului tânăr Narcis

Narcisa este originară din Nordul Africii, regiuni mediteraneene și Europa Centrală. Există circa 32 de specii erbacee, bulburoase, de culoare alb, galben și mai nou roz.
Termenul de narcisă vine de la mitul frumosului tânăr Narcis din mitologia greacă, care s-ar fi îndrăgostit de chipul său.
narcise 1
Fără îndoială este una dintre cele mai vesele flori ale primăverii.
Narcisa este o plantă cu bulbi pereni, tunicate și rezistente la ger. Narcisele înfloresc primăvara în martie -aprilie, dar sunt și varietăți ce își pot prelungi înflorirea până în luna mai. 
Narcisa preferă zonele însorite sau parțial umbrite și nu suportă solurile grele, cu multă umezeală, unde bulbii pot putrezi. Bulbii de narcisă se recomandă a se planta mai devreme decât bulbii de lalele, pentru că pot forma ușor rădăcini la depozitare. Se va folosi o adâncime de plantare de 12 -15 centimetri.
narcise 2
Bulbii de narcise îi puteți cumpăra încă din septembrie și îi puteți planta de îndată ce îi cumpărați sau îi puteți păstra într-un loc uscat și răcoros (recomandat în pivniță) până sunt gata de plantat. Bulbii de narcisă se plantează în luna octombrie. Spre deosebire de alți bulbi florali, cei de narcise nu au nevoie de o perioadă de păstrare la rece și întuneric, solicitând și o perioadă scurtă d cultivare. Încercați să plantați în același timp atât soiuri care înfloresc foarte repede, cât și unele care înfloresc mai târziu, pentru a vă bucura de minunatele covoare de narcise până în luna aprilie, mai.
narcise 3

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram