Noaptea Caselor în Grădina Sticlarilor – sâmbătă 26 septembrie

Dacă nu aveţi program sâmbătă după amiază vă dau eu o idee 🙂

Sâmbătă, 26 septembrie, începând cu ora 17, Grădina Sticlarilor, de pe stradaVasile Lascăr nr.36, vă aşteaptă cu un altfel de program, în cadrul Nopţii Caselor: Atelier de suflare a sticlei, Video Mapping, Expoziţii, Proiecţii şi alte activităţi socio-culturale.

Gradina sticlarilor @Noaptea Caselor(1)

Grădina Sticlarilor  este o gură de aer proaspăt,  în inima Bucureştiului.  Casa, ascunsă idilic  sub bolte de viţă de vie  şi  straturi  de regina-nopţii  şi-a deschis porţile in 2008, găzduind, la început, ateliere de pictură, sculptură, ceramică sau design de produs. Treptat, Grădina s-a transformat într-un spaţiu expoziţional în care se întâlnesc făuritorii  şi  devoratorii  de frumos,  cu  scopul  de  a  reintegra artele  şi meseriile care se pierd odată cu evoluţia tehnologică, într-o simbioză perfectă între  mijloacele  de  azi  şi  tehnicile  de  altă dată.  Sub  egidaRecycle/Reuse/Repurpose, Grădina e împotriva consumerismului şi a curentuluide mass production.

În acest context artistic s-a conturat  şi o  şezătoare zilnică, cu iz de ceainărie, construită din istoria locului şi a obiectelor adăpostite, uitate sau donate. Când pășești în grădină, așteaptă-te la o armonizare a trupului  și a minții prin sinergia  celor  cinci  simțuri  și  fii  pregătit  să fi  surprins  de  un areal  extins  de activități  reacreative  și  culturale:  ateliere  artistice,  workshopuri  practice,  jamsession-uri  live,  performance-uri  de dans,  improvizație  sau teatru,  proiecții  de film, dezbateri artistice sau gathering-uri sociale.

gradina

PROGRAM

În Grădină:

17:00 Warm-up cu ceai şi prăjituri

18:00 – 24:00 Atelier de suflare a sticlei şi o incursiune în tainele vitraliilorSticla  este un material  fascinant,  aproape viu,  care în  spatele  aparenței  salerigide  și casante, ascunde o natură fluidă, sensibilă și maleabilă. Dacă suntețicurioși cum se prelucrează sticla și aveți curajul să încercați cu mâinile voastre, înscrierea  se  face,  în  prealabil,  pe  adresa  de  emaildianapintilie.dp@gmail.com. Pentru a susține această activitate, recomandămo donație de 35 de lei. Iar pentru că arta sticlei nu se rezumă doar la atât, văpregătim o expoziție și o incursiune în tainele Vitraliilor.

21:00 – 24:00 Video Mapping : ”Nature takes over..”Proiecţii jucăuşe în interiorul unei case arse, în care natura a răzbit cu succes şinişte  copaci  au  început  să-şi  revendice  teritoriul.

Performance  by  Aural  Eyehttps://www.facebook.com/auraleye

În Casă:

The White Room: Expoziție „Transparența Măștii”, artist Iulia Năstase

Transparența măștii este numele expoziției care ne pune față în față cu singura mască acceptată de societate, masca pe care arta o creează. Măștile din sticlă,pe care le prezintă artista Iulia Năstase, nu denaturează valorile artei, fiindcă fac parte  dintr-un  proces  purificator,  de  însuflețire  a  unor  idei  creative.  Arta  este liberă să creeze scenarii. În acest scenariu vă puteți lăsa măștile acasă, pentru că masca artelor nu ascunde, ci relevă actul creativ.

sticlari

The Living Room: Best of TRIPOTECA

Festivalul de film  și arta psihedelică Tripoteca va ajunge cu o selecție de filme internaționale gata să îți crească sufletul  și să îți deschidă mintea. Până acum, festivalul a ajuns în peste 20 de orașe din 12 țări, incluzând în acest traseu pan-european și Bucureștiul. Vor fi proiectate cele mai bune piese ale ediţiilor 2012-2014  şi  o  expoziţie  vibrantă de  digital  artwork.

Grădina Sticlarilor

 

 

42 thoughts on “Noaptea Caselor în Grădina Sticlarilor – sâmbătă 26 septembrie

  1. Pingback: uganda gay dating

Comments are closed.