Menu

Nu ai găsit încă o dieta ideală? Probabil ai crezut în aceste 4 mituri!

O dietă ideală nu trebuie văzută doar ca o metodă prin care poți scăpa de kilogramele în plus, ci ca pe un stil de viață. Doar în acest fel efectele sale vor fi, cu adevărat, resimțite de către organism și vor deveni vizibile.

În general, planurile de alimentație drastice nu sunt benefice decât pe termen scurt, ba mai mult, pot avea rezultate dezastruoase dacă sunt adoptate îndelungat sau dacă se renunţă la ele. Poate că ai observat și tu că, după eliminarea periodică a unor grupuri de alimente din dieta ta, ai slăbit rapid și atunci când ai reînceput să mănânci cât de cât normal, kilogramele s-au întors, uneori în număr și mai mare. De aceea, este recomandat să ții cont de sfaturile nutriționiștilor și ale medicilor, găsind soluția ideală pentru ține, prin care îți poți menține greutatea ideală, dar și un organism sănătos!

 

Descoperă ce să NU crezi când vine vorba despre o alimentație echilibrată

 

  • Micul dejun trebuie să fie copios = cantități mari de mâncare/la micul dejun pot mânca orice

Când vine vorba despre prima masă a zilei, majoritatea persoanelor consideră că dacă mănâncă orice, oricum, scopul a fost îndeplinit. Acest lucru este total greșit! La micul dejun este la fel de important ce mănânci cum este și în restul zilei. Calitatea, și nu cantitatea, este ceea ce îți oferă energia necesară pentru un start perfect în fiecare dimineață.

Pentru a descoperi alternative sănătoase și benefice pentru organism, descoperă selecția de pe www.managisbio.ro ce conține produse naturale ideale pentru micul dejun! Pentru a-ți face o idee în legătură cu apariția acestor mituri, gândește-te că, pe piață, există o mulțime de alimente procesate, care își pierd toate proprietățile nutritive, dar care sunt promovate că fiind perfecte.

Evita-le pe cât posibil și alege întotdeauna ingredientele naturale!

 

  • Dacă mănânc o dată sau de două ori pe zi, slăbesc

 

Fals! Atunci când mănânci foarte rar, ai tendința de a consuma cantități mai mari decât poate să digere și să proceseze corpul tău, iar acest lucru duce nu numai la o stare de spirit negativă, ci și la acumularea kilogramelor în plus. Ideal este să consumi pe parcursul zilei porții mici, dese, dar bogate din punct de vedere nutritiv. În plus, stomacul tău va avea de suferit, pentru că se va confruntă cu perioade lungi în care nu își poate îndeplini rolul.

 

  • Produsele lactate ingraşă

 

Încă un mit care trebuie ignorat cu desăvârșire. Că orice alt aliment, consumate cu măsură, produsele lactate aduc beneficii foarte mari, conținând proteine, calciu, zinc și vitamine necesare unei bune funcționari ale organismului. De asemenea, majoritatea produselor există și in varianta degresată, cu un aport scăzut de grăsimi.

 

  • Cafeaua dăunează sănătății și greutății

Atât timp cât consumi maxim două căni de cafea pe zi, nu numai că aceasta nu dăunează, ci îți poate fi de ajutor. Singura situație în care această băutură poate interfera cu planul tău de a pierde în greutate este aceea în care obișnuiești să o bei cu foarte mult zahăr, frișcă sau siropuri. Acestea sunt, de fapt, ingredientele care nu aduc niciun beneficiu din punct de vedere nutritiv.

 

 

  • Într-o dietă pentru slăbit, trebuie eliminate anumite grupe de alimente

 

Pentru ca organismul tău să funcționeze la capacitate maximă, are nevoie de toate grupele de alimente. Renunțarea la carbohidrați nu este o soluție viabilă, mai ales pe termen lung.

Aceștia sunt considerați un combustibil, pentru că prin intermediul lor este produsă energia. Fibrele oferă o senzație de sațietate și sunt necesare pentru o digestie eficientă. Proteinele consumate în cantități foarte mari pot dauna organismului, mai ales dacă te confrunți cu carențe de vitamine și alți nutrienţi importanți. O dietă eficientă este cea în care, pe baza nevoilor tale, sunt consumate în cantitățile potrivite toate grupele de alimente esențiale. De asemenea, felul în care sunt acestea asociate și ingredientele din care provin trebuie selectate cu atenție!

.

 

Tu ce mituri ai auzit și care sunt cele cu care te-ai confruntat până acum?

 

 

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram