Numărul autovehiculelor electrice și hibride crește semnificativ de la an la an

Industria de mașini electrice stârnește din ce în ce mai mult interes în rândul șoferilor români care par să devină mai conștienți de efectele poluării, mai ales în marile orașe.

Numărul autovehiculelor electrice și hibride din România crește semnificativ de la an la an, conform Registrului Auto Român. De exemplu, în 2019, în primele şase luni au fost înregistrate 3.513 vehicule hibride noi şi 1.562 rulate. În aceeaşi perioadă s-au înregistrat 1.503 vehicule electrice noi şi 97 rulate.

Luăm în calcul să ne achiziționăm o mașină electrică, dar primul lucru ce ne vine în gând este autonomia, adică distanța pe care vehiculul o poate parcurge cu o singură încărcare. Este drept, că în urmă cu câțiva ani, autonomia mașinilor electrice era destul de mică și reprezenta principalul motiv pentru care cei mai mulți cumpărători auto le evitau. Între timp, tehnologia a evoluat foarte mult, iar capacitatea de stocare a fost îmbunătățită și face ca vehiculele să poată fi utilizate ca mașini de zi cu zi, nu doar ca vehicule secundare, și care îți dă garanția că nu vei rămâne fără baterie atunci când pleci la un drum mai lung. 

Cele mai populare mașini electrice în România

 • Kia e-Niro areun preț de referință cifrat la 36.500 de dolari, versiunea electrică a binecunoscutului KIA Niro dezvoltă 201 CP și se remarcă atât prin performanțele crescute, cât și prin autonomia generoasă. Producătorul sud-coreean promite că mașina poate parcurge o distanță maximă de 384 de kilometri, cu o singură încărcare. 
 • Volkswagen e-Golf este pentru unii o ofertă de nerefuzat. Automobilul oferă beneficiile unei mașini compacte, un spațiu interior mai mare și design-ul emblematic. Amestecul de nou și clasic ce lucrează în armonie unul cu celălalt fac din e-Golf un automobil foarte atractiv.
 • Hyundai KONA Electric este un SUV 100% electric, disponibil în două versiuni: cu o baterie de 64 kWh și un motor electric care dezvoltă 204 CP și cu o baterie de 39,2 kWh oră și o putere de 136 CP. Pentru bateria de 64 kWh, producătorul anunță o autonomie de 449 kilometri, dar și posibilitatea de a o încărca la 80% din capacitate în doar 54 de minute. Pe lângă performanțele decente, mașina vine echipată și cu o serie de dotări, precum pilot automat inteligent, sistem pentru detectarea pietonilor, sistem de asistență la menținerea benzii și multe altele. Toate acestea pentru un preț care pleacă de la 35.272 euro, cu TVA inclus. 

Merită achiziția unei mașini electrice second-hand?

Ca oricare altă mașină la mâna a doua, și o mașină electrică poate avea un preț atractiv dar unele probleme ascunse. Fie că vorbim de consumabile neschimbate la timp sau evenimente rutiere mai grave sau mai ușoare, verificarea unei mașini second hand este o idee înțeleaptă.

Aşadar, atunci când ne gândim la o mașină electrică, primul lucru care ne vine în minte este autonomia, adică distanța pe care vehiculul o poate parcurge cu o singură încărcare. Deci, putem spune acum că tehnologia a evoluat, iar autonomia unei maşini electrice nu mai constituie un factor de risc.

4 thoughts on “Numărul autovehiculelor electrice și hibride crește semnificativ de la an la an

 1. I would like to thank you for the efforts you’ve put in penning this
  website. I really hope to see the same high-grade blog posts from you later
  on as well. In fact, your creative writing abilities has inspired
  me to get my very own site now 😉

  Here is my blog post :: 먹튀검증

Comments are closed.