Menu

O cișmea în Cotroceni. Daniel Florea îndeplinește ultima dorință a Mariei Tănase

La aproape 55 de ani de la moartea Mariei Tănase, primarul sectorului 5, Daniel Florea îi îndeplinește artistei dorința lăsată în testament. Edilul va demara în această perioadă construirea unei cișmele în Parcul Romniceanu din cartierul Cotroceni.

 

 

O fântână pe un drum secetos

”Dacă se va putea și nu va fi greu aș vrea ca pe un drum secetos și dornic de apă să se facă o fântână și în loc de acele parastase, pe care le interzic, din când în când să fie ajutat câte un student și o studentă cu plata cantinei sau a posibilităților de masă și să nu fie nimeni trist.

Le doresc viata lungă și sănătate tuturor acelora pe care i-am cunoscut, chiar dacă unor le-am stat greu în drum și au considerat să mă cunoască după placul lor și nu după caracterul și firea mea”.

Îmbrățișez pe toți și doresc să le fie viața îmbelșugată, liniștită, sănătoasă și în voie bună! – MARIA TĂNASE.

Fragment din testamentul Mariei Tănase

 

 

”În Parcul Romniceanu fac o cișmea care să se numească Maria Tănase pentru că ea a lăsat în testament că vrea să se facă un izvor care să îi poarte numele într-o zonă aridă. Cred că ar fi cazul ca Maria Tănase să fie cinstită în acest fel”, Daniel Florea, primar sector 5.

 

foto: Larisa Travel

 

”Pentru mine, cel mai important lucru este că am Catedrala Mântuirii Neamului în Sectorul 5. Am două mari unități de cult, monumente istorice – Elefterie Vechi și Antim care sunt într-un proces de consolidare și reașezare. Am dat și acolo bani. Trebuie să ne promovăm și să ne cinstim valorile. De asemenea, în perioada următoare, am de gând să punem o statuie a lui Tudor Vladimirescu pe Șoseaua Alexandriei pentru că pe acolo a intrat în București. (…) Aș vrea să pun și statuia unui dac, are o înălțime de cinci metri. Nu plătesc niciun ban pe ea. Este în parteneriat cu un ONG foarte implicat. Vreau să pun o statuie și a Ecaterinei Teodoroiu”, Daniel Florea, primar sector 5.

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram