Menu

Obiectivul profesional sau cum să îţi creşti sansele de angajare

Internetul poate deschide uşi tinerilor care sunt şomeri, cu ajutorul mai multor site-uri de recrutare. Important este însă să ştie cum să le folosească, dar şi cum să se prezinte la un interviu de angajare. Dar cel mai important lucru este CV, care musai trebuie să fie bine pus la punct. În cazul în care CV-ul este trimis către o agenţie de recrutare, cresc şi sansele de a fi chemat pentru angajare.

 

Obiectivul profesional, prioritatea zero într-un Curriculum Vitae

 

După numele tău, obiectivul profesional este primul lucru pe care îl vede un potenţial angajator atunci când îţi evaluează Curriculum Vitae.

Când ai nevoie de un obiective profesionale? Păi de fiecare dată când aplici pentru un post nou, este indicat să completezi secțiunea din CV dedicată obiectivului profesional, pentru că este cea mai sigură cale prin care poți să-ți scoți în evidență toate calitățile care te fac necesar angajatorului.

Cu toate astea, e bine să fii mai atent decât de obicei când completezi obiectivul profesional în următoarele două situații:

  • Când vrei să îți schimbi cariera

Brusc ai ajuns la concluzia că mergi pe un drum care nu te mai reprezintă. Vrei să faci o schimbare de carieră. Deci, obiectivul profesional, în această situație, trebuie să fie o punte de legătură între ceea ce făceai înainte și ceea ce vrei să faci mai departe.

  • Când îți dorești un post anume

Vizezi o funcție anume, într-o companie anume. Mulți dintre noi trecem prin multe joburi de-a lungul anilor, în unele cazuri sunt posturi „de trecere”, pe care nu ni le dorim în mod neapărat, dar ne permit să ne câștigăm existența și să nu rămânem prea mult timp pe bară.

 

Obiectivul profesional trebuie scris într-un paragraf de 2-3 rânduri, scris corect şi la obiect. Încearcă să nu te lungeşti prea mult în descriere.

 

Cum trebuie să te prezinți la interviu

 

Cel mai important sfat pe care probabil îl ştie toată lumea este să nu întârzii la interviu! Este o primă dovadă de lipsă de interes pe care puțini angajatori o vor tolera. Dacă, dintr-un motiv sau altul, știi că vei întârzia, încearcă să anunți printr-un telefon, un mesaj, un e-mail sau orice contact ai la dispoziție.

Să sperăm că nu ai întârziat, ai ajuns cu bine şi te aşezi la masa negocierilor. Aici trebuie să ţii minte două reguli de bază ca să poţi ajunge angajatul perfect.

  • Ascultă înainte de vorbi şi nu încerca să-i completezi frazele angajatorului

 

  • Nu face sub nicio formă comentarii negative despre fostul angajator

Odată ce reții aceste lucruri, poți începe să te pregătești pentru posibilele întrebări care vor urma. Răspunde calculat, fără emoţii, fii sincer. Dacă simți nevoia să îl întrerupi în discuţie pe angajator, fă-o politicos.

 

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram