Menu

Ochiul boului, simbolul fidelității

Ochiul boului în China, simbolizeaza fidelitatea. Chinensis face parte din familia Asteraceae. Planta înflorește în mijlocul verii și până în primele zile de toamna (iulie-septembrie). Floarea se aseamănă cu bujorii și crizantemele și este apreciată pentru gama de culori în care este disponibilă: culoarea lavandei, albastru, roz, roșu, galben, alb.

2

 

9

Planta este spectaculoasă atunci când florile sunt bine dezvoltate. Pentru a obține flori de dimensiuni mari, se îndepărtează o parte din bobocii laterali.

5

 

 

3

Ochiul boului este una din cele mai cunoscute flori de toamnă. Planta, cunoscută și cu denumirea științifică de Callistephus, se înmulțește numai prin semințe. Acestea se pot semăna în răsadnițe încă din luna februarie/martie și până în aprilie, cel târziu; de obicei, din aprilie semințele se pot semăna direct afara în grădină, pentru că răsadurile rezistă bine la temperaturi scăzute.

Semințele de ochiul boului se împrăștie pe pământ destul de rar, astfel încât răsadul să aibă loc suficient de creștere. Urmează apoi acoperirea semințelor cu un strat de nisip și udarea riguroasă. Răsadurile vor apărea în funcție de temperaturile de afara; în răsadniță, ele ies în numai o săptămână. Urmează repicatul, în momentul în care răsadul are 3-4 frunzulițe, iar în luna mai răsadurile se pot muta în locul definitiv; distanța de plantare depinde și de creșterea plantei, dar e între 20-50 cm. Semănarea în locul definitiv de la început nu dă rezultate prea bune.

4

Pentru a obține semințe de calitate pentru anul următor, se aleg cele mai frumoase plante și se lasă să fructifice numai capitulele principale (florile apărute pe tulpina principală, care de obicei sunt și mai mari); restul se taie încă din faza de îmbobocire.

Ochiul boului se mai numește și aster are calitatea de a atrage insectele, de la albine la viespi, fluturi, molii, gândaci, bondari, muște etc. Omizile de fluturi se hrănesc cu frunzele și florile plantei. Aster ericoides este și hrană pentru animale sălbatice erbivore. În sălbăticie, plantă este consumată de cerbi și iepuri.

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram