Menu

”Ora de nutriție în școli”, o premieră în școlile din sectorul 5

 • Alimentația școlarului trebuie să îndeplinească, în general, aceleași condiții ca și la vârsta preșcolară și să asigure toate nevoile nutritive ale elevilor. La această vârstă, când copilul este foarte activ, crește mult și este expus într-o mare măsură bolilor infecțioase, hrana acestuia trebuie să fie adaptată nevoilor sale fiziologice.

  Aproximativ un sfert dintre copiii de opt ani sunt supraponderali sau obezi, prevalenţa fiind de aproape două ori mai mare la băieţi faţă de fete, iar cinci la sută sunt subnutriţi. Un studiu realizat de Ministerul Sănătăţii, în urmă cu doi ani, în cadrul unui proiect coordonat de OMS a arătat că: ”prevalenţa obezităţii la băieţii de opt ani din România (15,03 la sută) este cu 6,79 la sută mai mare faţă de prevalenţa obezităţii la fetele de aceeaşi vârstă (8,24 la sută). 

  alimentatie-copii_3

  foto: http://www.copilul.ro

  ”ORA DE NUTRIȚIE este un demers educativ formativ adresat elevilor din unitățile de învățământ din Sectorul 5. Programul este considerat o premieră la nivelul școlilor și este inițiat de elevi ai liceelor din Sectorul 5 și sprijinit de Primăria Sectorului 5, în parteneriat cu Body Engineering.
  Acest demers educativ–formativ își propune să promoveze beneficiile unui stil de viață sănătos, cu ajutorul unor proiecte care să ofere inspirație și motivație pentru adoptarea unor comportamente alimentare și psihologice echilibrate, pe termen lung. Beneficiari ai programului vor fi, în etape ce se vor desfășura săptămânal pe parcursul anului școlar în curs, preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Sectorul 5.
  Gazda acestei prime ore de nutriție a fost Liceul Teoretic ”Ion Barbu” unde, în prezența Primarului Daniel Florea și Marilenei Stroescu, inspector școlar pentru Managementul Instituțional, elevii au participat la dezbateri privind eliminarea din alimentație a alimentelor nesănătoase, la concursuri tematice privind nutriția sănătoasă, deprinzând, totodată, în mod interactiv, noțiuni de bază despre nutrienți, grupe alimentare și echilibru energetic.
  .
  3
  .
  ”Sănătatea și echilibrul fiecăruia se află în relație directă cu hrana. Prin introducerea în programa școlară a OREI DE NUTRIȚIE adresăm o invitație copiilor și tinerilor din Sectorul 5, de a accepta, cu ajutorul specialiștilor acreditați în domeniu, să deprindă tehnici și principii destinate efectuării unor alegeri alimentare sănătoase”, a declarat Daniel Florea, Primarul Sectorului 5.
  .
  1-1

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram