Pensiunea Cartref a Dorotheei. „Cartref”, înseamna în Țara Galilor – ”casa primitoare”

Camera Dorotheei, Camera lui Rether, Camera Unchieșului, Camera Socrilor, Camera copiilor toate acestea se regăsesc la Pensiunea Cartref din Saschiz, județul Mureș.

2

 

5

 

1

Numele pensiunii, „Cartref”, înseamnă în Țara Galilor, de unde vine unul dintre cei doi proprietari, ”casă primitoare”. Cartref este o casa veche de peste o sută de ani construită în 1909 de către meșterul tăbăcar sas, Walentin Rether și soția sa Dorotheea, ale căror initiale D&R sunt pictate pe frontispiciul casei și restaurată prin metodele și cu materialele tradiționale folosite pentru construcții de către sași, păstrând pe cât posibil tâmplăria albastră tipic săsească, încuietorile meșteșugite de la începutul secolului XX și mobilierul din lemn masiv, ce transmit căldura și atmosfera dintr-o familie de meșteșugari sași, gospodari și înstăriți din Saschiz.

3

 

4

 

9

Patru dintre camere au vedere spre stradă, biserica fortificată și cetatea țărănească (monumente UNESCO), două dintre camere au vedere spre curtea pensiunii, iar una vedere dublă. Micul dejun și celelalte mese ale zilei sunt servite în Pivnițele Dorotheei și atunci când vremea permite și în șopronul lui Rether aflat în curtea pensiunii. Din șopron și de pe terasa din livada puteți admira apusul soarelui la cetatea țărănească de pe deal precum și albastrul fără cusur al cerului din Saschiz.

6

 

sursa: Pensiunea Cartref

2 thoughts on “Pensiunea Cartref a Dorotheei. „Cartref”, înseamna în Țara Galilor – ”casa primitoare”

Comments are closed.