Menu

Petunia, floare ce ne face vara mai colorată

Cine n-o cunoaște. Petunia este floarea care ne face balconul, terasa și gradină să zâmbească din primăvară până toamna târziu. Emană energie, un parfum delicat și creează un decor vesel și plăcut.

petunie 3

Petunia este una dintre cele mai importante și evident cunoscute flori anuale. Este o plantă de grădină, dar poate fi crescută şi în jardinieră pe balcon. Ajunsă în Europa de mai putin de 200 de ani, vine din America de Sud (Brazilia si Argentina).

petunia 2

Cele mai populare soiuri şi mai cultivate la noi sunt cele denumite ştiinţific Petunia nyctaginiflora şi Petunia violacea, care sunt și baza a numeroase varietăți. Petunia curgătoare nu se lasă nici ea mai prejos.

petunie

 

petunia 1

Petuniile înfloresc din iunie pana în septembrie, sunt rezistente la vânt, iar florile nu se strică dacă plouă sau dacă se face frig. Ele au nevoie de mult soare şi de aceea trebuie ţinute în locuri luminoase şi călduroase.

petunie 4
Petuniile se plantează de obicei în lunile aprilie și mai. Ca teren, este nevoie de un compost fertilizat amestecat cu nisip, un sol bogat în substanțe nutritive, motiv pentru care sunt recomandate îngrășămintele. Prefera soluri bogate în substanțe organice, în special gunoi de grajd la care se adaugă puțin nisip pentru ca apa să treacă mai ușor prin acest amestec. Au nevoie de lumina, deci este preferabil să le plantați în locuri însorite.

petunia 7

Despre cum se înmulțesc petuniile citiți și aici.

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram