Menu

Petuniile bătute, răsfățata grădinilor în acestă vară

Petunia bătută este răsfățata grădinilor în aceastăvară. Petunia, face pate din familia Solanaceae și provine din America de Sud . Înălțimea ei variază de la 20 la 60 cm. Lăstarii au poziție dreaptă, târâtoare sau curgătoare. Culoarea florilor diferă, majoritatea sunt lila, roz, roșii, galbene, dar s-au creat soiuri bicolore, foarte atrăgătore sau pestrițe. Petunia este foarte pretențioasă la căldură și lumină. Înflorește frumos în locurile cu mult soare în timpul zilei. Se dezvoltă bine dacă e sădită într-un teren fertil, dar cu adaos de nisip (pentru drenaj) . Nu se simte prea bine pe vreme răcoroasă și umedă, însă rezistă bine la căldură și secetă. În aprilie se seamănă direct în grădină.

petunie 4

 

petunie 1

 

 

petunie 3

 

petunie 2

 

petunie 6

 

petunie 7

Soiurile bătute se înmulțesc prin butași de lăstari care se fac în august, pentru că sunt hibrizi, iar plantele răsădite din semințele lor sunt calitativ inferioare. În timpul vegetației la petunie se recomanda ”ciupitul” (ruperea vârfurilor) plantei și îngrășarea suplimentară a solului. Ciupitul se face atunci când planta ajunge la înălțimea de 10-15 cm, aceasta făcându-se pentru ramificare și o înflorire mai abundentă. Adăugarea îngrășămintelor se face de 1-2 ori cu o soluție nutritivă de gunoi de pasăre lăsat la fermentat 10 zile în soare într-un butoi sau alt recipient închis. Udatul petuniilor se face moderat. Plantele bătrâne se pot tunde sau scurtă pentru re-întinerire, forțându-le să producă noi lăstari.

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram