Menu

Plămânul, planta de apartament nepretențioasă

Cunoscut sub denumirea de „plămân”, Begonia lucernae este o specie de begonia decorativă prin frunze, care se poate dirija, în creştere, şi ca un copăcel. De regulă, se recomandă întinerirea periodică, prin îndepărtarea lăstarilor lemnificaţi. Creşte pe orice pământ de flori cu toate că este cunoscută drept o plantă de apartament nepretenţioasă, care se dezvoltă frumos pe orice pământ de flori, specialiştii avertizează că plămânul nu suportă următoarele condiţii: excesul de umezeală în sol; insolaţia puternică şi temperaturile scăzute (sub 7-8 grade Celsius). Creşte frumos în dreptul unei ferestre luminate şi trebuie udat cu moderaţie. Primăvara se transplantează, când se poate şi tunde, iar din lăstarii rezultaţi (rupţi din vârfuri) se pot confecţiona butaşi. Aceștia se ţin în apă până până prin rădăcini. Vara, din cauza căldurii, este bine să-i stropiţi frunzele cu apă.

b7a307ca28db2c92696c115c7c369e44

 

 

9dc121217a219cf7ec5b5f3c6fc27cd8

One comment

  1. sanvil spune:

    Buna ziua !
    Am avut floare plaman (begonia lucernae/ coralina ?), doua bucati, mari si frumoase. Un accident petrecut asta-iarna (lasat geamul deschis prea mult) a provocat degerarea lor. Le-am taiat drastic si le-am lasat asa. Speranta s-a confirmat, din radacini dau lastari ! Va dura insa pana vor creste mari. Aveti o sursa, sau vindeti exemplare mai mari, capabile sa infloreasca anul acesta ? M-ar interesa doua ghivece si eventual pretul ! Multumesc !

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram