Menu

Plantele cățărătoare din grădinile noastre

Plantele cățărătoare pot să vă transforme grădina într-un spectacol de culoare, forme vegetale și parfumuri, dacă sunt alese cu grijă, în funcție de locul în care vor fi plantate, de spațiul și de condițiile de care au nevoie pentru a se dezvolta, de cromatică, de perioada de înflorire și de vecinătățile potrivite.

Fie că se înalță pe un perete exterior, pe un gard împrejmuitor sau pe o bolta special amenajată plantele agățătoare creează un spațiu protector, armonios, în care vă puteți bucura de zilele și serile lungi și calde de vara. Unele sunt plante perene, altele se cultivă doar pentru un sezon.  Clematite, glicine, “Mana Maicii Domnului”, Campis radicans (“Floarea trompeta”). vor fi o adevărată încântare, fără prea mult efort, pentru că, în general, nu sunt pretențioase.

Orientativ, ar trebui să știm că, de exemplu, hortensiile, jasminele preferă amplasarea pe partea de nord a grădinii, Glicinele, spre sud, caprifoiul, spre est, trandafirii cățărători, spre vest.

Clematis montana - floare 1

Clematis Montana

 

Glicina 2

Glicinia

 

4 cataratoare

Floarea trompeta

3 cataratoare

Mâna Maicii Domnului

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram