Menu

Plec în vacanţă la rudele din străinătate | Ce cadouri de la Art&craft am ales

O vizită la o rudă sau un prieten în străinătate, de sărbători sau în vacanţă se lasă musai cu un cadou tradiţional, specific României, cadouri pe care sigur nu le vor găsi în altă parte. Aşadar, dacă prietenii tăi, rudele tale plecate în alte ţări vor avea o amintire din ţara lor natală, fi convins că vor aprecia unicitatea cadourilor care reprezintă o bucăţică de cultură şi tradiţie.

 

Zilele acestea mă pregătesc să plec în vacanţă la rudele din partea mamei, aflate la mii de kilometri distanţă de România. Plecaţi de aproape 20 de ani din ţară, fiecare dintre rudele mele – mătuşă, verişoare şi nepoţi se bucură de orice lucru cât de mic, dacă este adus de „acasă”. Nepoţii – fată şi băiat născuţi în America, n-au făcut încă cunoştinţă cu meleagurile româneşti, dar cunosc totul, dat totul despre ţara bunicii şi a mamei lor. Aşa că ştiu despre Dracula, despre Sighişoara sau Bran. Au avute grijă doamnele să le povestească tot ce era de povestit.

Şi pentru că ştiam de câteva luni bune că plec, dar cum facem fiecare, lăsăm pe ultima sută de metri pregătirile, joi mi-am rezervat după amiază şi am merg în magazinul Art&craft din Băneasa Shopping City să cumpăr câteva cadouri pur româneşti. Trebuie să recunosc că atunci când este vorba de cadouri de inspiraţie românească eu le achiziţionez de la Art&craft, asta şi pentru că ştiu povestea fiecărui produs.

 

Acum să vă povestesc despre arborele meu geanologic aflat peste mări şi ţări, de fapt despre cadouri pe care le-am cumpărat pentru fiecare în parte.

Mătuşa, sora mamei, evident mare iubitoare de vase de lut şi ii. M-am gândit că dacă îi voi duce cadou câteva farfurii din ceramică, le va folosi cu mare drag atunci când îşi va servi prietenele cu prăjitura ei cu vişine.

Mătuşei i-am mai cumpărat şi un Glob Muzical Popular, care să-i aducă aminte de melodiile ei preferate de muzică populară şi chiar de horele la care participa când era mai tânără :). Globul reproduce „Ciuleandra”, una dintre cele mai celebre melodii populare româneşti.

 

 

 

Şi că tot v-am zis de prăjitura cu vişine a mătuşii, am zis să păstrez gustul copilăriei, care evident nu se uită niciodată, şi să duc şi eu dulciuri, întregii familii, un bun prilej de a trezi amintiri din bucătăria bunicii: Nuci umplute de la Via Delice şi chiar cornuleţe umplute cu rahat şi gem. Sunt realizate după o reţetă tradiţională, din ingrediente naturale.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

.

 

Bucuria cadourilor aparţine clar copiilor. Am ales şi dulciuri, dar şi „jucării”. Pentru nepoţica mea, Aniela am ales Cana metalica din colecţia „Once Upon a Time in Romania”  şi globul din aceeaşi colecţie.  Globul – Once Upon a Time in Romania se remarcă printr-un design original. Trebuie să vă spun că toate produsele din această colecţie sunt inspirate din basmele şi poveştile copilăriei.

 

 

 

 

La magazinul Arta&craft de la Băneasa Shopping City am găsit şi noile bomboane de ciocolată cu lapte, umplute cu cremă de alune, batoanele de ciocolată cu lapte cu migdale şi alune şi praline de ciocolată. Toate acestea le găsiţi şi în magazinele şi brand corner-urile Art&Craft din aeroporturi dar şi în magazinul din Băneasa, aşa cum v-am spus.

Pentru nepoţelul meu, Petru am ales tot dulciuri şi suveniruri, evident cu un personaj iubit de el. Cana rosie din metal – Vladut’s Story şi Glob – Vladut’s Story. Globul decorativ îl înfăţişează pe Contele Vlăduţ împreună cu prietenul lui, liliacul Tep şi este realizat din răşină şi sticlă, iar cu o simplă mişcare Tep va fi înconjurat de o mulţime de fulgi sclipitori. Dulciurile le-am ales tot din colecţia Vladut’s Story – Praline de ciocolată. Trebuie să vă spun că Vladut’s  Story este o colecție dedicată copiiilor însă cu foarte mare succes și în rândul adulților.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

.

 

Pentru verişoara mea, Monica şi soţul ei am ales suveniruri, unele dintre ele chiar putând fi folosite zilnic, astfel încât dorul de casă să fie atenuat, încet, încet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

.

 

Acestea fiind spuse, de fapt cumpărate trec la împachetarea cadourilor şi ultimele pregătiri pentru vacanţa la rudele mele din străinătate. Acum cred că sunteţi de acord cu mine că un cadou de inspiraţie românească poate fi cea mai bună alegere pentru a fi dăruit unui străin sau chiar unui român care trăieşte în străinătate. În ultimii ani, cea mai mare parte din cadourile pentru cei dragi le-am luat de la Art&craft, în special din magazinul online www.artandcraft.ro care are livrare atât în România cât şi în afara graniţelor.

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram