Menu

Povestea și secretele din spatele uniformei de bucătar

Dacă v-ați întrebat vreodată care este istoria uniformei de bucătar și cine este creatorul acestei ținute vă spun că este artistul francez Marie-Antoine Careme care la începutul anilor 1820 a lansat o schiță numită „Le Maitre d’Hotel Francais”. În portret, doi bucătari sunt descriși ca purtând tocă, pantaloni, o jacheta dublă și un șorț, toate de culoare albă. Uniforma a câștigat popularitate abia din anul 1878.

 

De ce culoarea albă?

Culoarea albă este menită să ofere sentimentul că bucătarul ocupă o poziție de putere sau de influență, ceea ce chiar este adevărat. Albul este, de asemenea un simbol puternic atât al curățeniei cât și al perfecțiunii. Mulți bucătari consideră, de asemenea, că, culoarea albă este cea mai bună culoare pentru a bloca apariția petelor. Un bucătar-șef poartă, de asemenea, pantaloni cu striații în speranța de a camufla petele de alimente.

Chiar dacă se află în bucătărie, unde teoretic nu intră în contact cu clienții, bucătarii încearcă să se îmbrace după ultimele tendințe ale modei. Pentru un bucătar este mai mult decât necesar să înțeleagă motivele pentru care echipamentul său de lucru este atât de important. De asemenea, mai nou uniformele pentru bucătari se fac pe comandă și chiar se personalizează. Pe jacheta se poate scrie cu ajutorul unei masini de brodat numele bucătarului sau chiar firma.

 

Când vorbim despre bucătari, trebuie să începem cu uniforma acestora. Datorită riscurilor la care se pot supune bucătarii în timp ce gătesc, uniforma de bucatar este obligatorie în bucătărie. În primul rând, trebuie amintită jacheta pentru bucătari, care trebuie să fie realizată din bumbac gros, întrucât izolează foarte bine, inclusiv împotriva căldurii intense din zona cuptoarelor și a aragazelor. Pentru că există două rânduri de nasturi, bucătarul are șansa de a schimba partea de închidere a jachetei în momentul în care una dintre părțile laterale se murdărește în timpul programului.

 

 

 

Tot în ceea ce privește echipamentul de lucru, trebuie amintiți și pantalonii bucătarului. De regulă, aceștia sunt de culoare neagră, însă există și situații în care bucătarii poartă pantaloni în carouri negru cu alb.

Șorțul bucătarului, care de regulă este confecționat din bumbac gros, se poartă de regulă în jurul taliei fiind legat cu un șnur lung și este una dintre piesele de rezistenta ale ținutei unui bucătar. Un șort este mai mult decât indicat pentru un bucătar datorită faptului că îl protejează pe acesta de stropirea cu lichide fierbinți. Deasemenea, șortul este extrem de important pentru că protejează jacheta și pantalonii bucătarului.

Boneta bucătarului este un alt element important al ținutei unui bucătar, pentru că ea este cea care protejează împotriva căderii părului în mâncare. Mai mult, are rolul de a reduce transpirația și îi oferă un plus de confort bucătarului în timpul programului.

 

 

 

 

 

Important de precizat este faptul că de regulă bucătarii poartă echipamente de protecție de culoare albă, dar albul este culoarea care are un dezavantaj major – petele, care sunt foarte des întâlnite în bucătărie. În zilele noastre, bucătarii sunt în pas cu moda și putem spune că aceștia au devenit mai moderni. O schimbare majoră a fost înregistrată în rândul bonetelor. Se poartă bonetele negre, care deviază de la tradiționala bonetă albă de bucătar.

 

 

3 comments

  1. Alice spune:

    Acest sistem este verificat. Atentie. Castiguri online acum. E totul testat deja. Succes maxim. Totul depinde numai de tine. Noi suntem viitorul. Aici castigi bani online. Oferim o oportunitate unica. Vrei castiguri rapide si mari? Ne vezi peste tot, pentru ca suntem unici. Pentru detalii, ma puteti contacta la adresa de e-mail muncadeacasa08@gmail.com

  2. Alexandra spune:

    Mi-a placut articolul, foarte interesant!

  3. Roxana spune:

    Foarte bun site-ul, multumesc pentru recomandare!

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram