Menu

Povestea unui copil și a tatălui său suferind de piticism a câștigat Marele Premiu al Festivalului de Film pentru Copii ”WonderFest”

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret ”WonderFest” s-a încheiat. Prima ediție a adus la București filme produse în ultimii doi ani, de o extraordinară valoare educativă. Toate au fost distribuite în premieră pe țară.

Fiecare film a fost, în sine, o poveste impresionantă a personajului principal, copilul. Una dintre pelicule chiar s-a bazat pe întâmplări reale din viața regizoarei, prezente la București, pe toată durata Festivalului. Este vorba despre filmul ”O fată pe fugă”, film care a fost premiat de juriul internațional format din regizori, producători, actori și critici de film din Germania, SUA, Lituania, Belgia și România. Acestui juriu titrat s-a alăturat și Juriul Copiilor format din elevi ai mai multor școli din Capitală, decizia de acordare a Marelui Premiu fiind luată prin voturile ambelor jurii.

”Șapte zile cu minuni pentru copii, părinți și bunici, de la atelierele de creație artistică și jocuri de rol ori improvizație, până la filmele cu morală aflate în competiție și la rememorarea istoriei românilor, prin revizionarea, seară de seară, a clasicelor filme românești, WonderFest a fost o experiență reușită. Toate manifestările au fost atât de plăcute de către participanții la WonderFest, încât este neapărat necesar ca Festivalul să continue. Mulțumim tuturor partenerilor noștri, Centrului Național al Cinematografiei, dar în mod special Primăriei Municipiului București care, prin ARCUB, a organizat acest festival, la inițiativa Asociației IEE”, a declarat Lavinia Șandru, preşedintele Festivalului WonderFest.

 

 

Duminică seara a avut loc Gala Premiilor WonderFest, finalul ei fiind încununat de super-talentele din grupul de copii ”Sunetul muzicii”, coordonat de către prof. Cristina Manoliu Săvulescu.

Sunetul aplauzelor pentru filmele premiate, s-au justificat astfel:

 

Premii acordate de juriul international al profesioniștilor

 

Premiul pentru cel mai bun actor copil/Best Child Actor Award
• Mikhail Gasanov – ”Cămila Divină” / ”Celestial Camel” – Rusia

Premiul pentru imagine/Best Photography Award
• Witold Plociennik – director imagine al filmului ”În spatele ușii albastre”/ ”Behind The Blue Door” (2016) – Polonia

Premiul pentru scenariu/Best Screenplay Award
• Sandra Vannucchi și Michael King – ”O fată pe fugă”/ ”Girl In Flight” (2017) – Italia/Elveția

Premiul pentru regie/Best Directing Award
• Mariusz Palej – ”În spatele ușii albastre”/ ”Behind The Blue Door” (2016) – Polonia

Premiul pentru cel mai bun film/Best Film Award
• ”La nivelul ochilor” / ”At Eye Level” (2016) – Germania
Regia Evi Goldbrunner, Joachim Dollhopf

Marele premiu „WonderFest ” 2018 acordat de Juriul Copiilor
• ”La nivelul ochilor” (2016) – Germania
Regia Evi Goldbrunner, Joachim Dollhopf

”La nivelul ochilor” este o poveste impresionantă despre relația specială dintre un fiu ce se considera orfan și tatăl lui, pe care l-a descoperit întâmplător și care suferea de piticism. Rușinea inițială a copilului se transformă pe parcurs într-un puternic sentiment de dragoste.

 

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram