Menu

Primăria Sectorului 5 și McDonaldʼs România susțin dezvoltarea profesională a elevilor Colegiilor „Dumitru Moțoc” și „Viilor”

Printr-un parteneriat inițiat de Primarul Daniel Florea și derulat între Primăria Sectorului 5 și McDonaldʼs România, 50 de elevi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară „Dumitru Moțoc” s-au alăturat programului „Porți deschise”.

Joi, 4 mai 2017, la nivelul Sectorului 5 a debutat, în premieră, cea dintâi etapă a unui proiect social – educativ menit să sprijine dezvoltarea și formarea profesională a elevilor care urmează cursurile liceelor cu profil de alimentație publică. Astfel, în incinta unității de învățământ s-a desfășurat o sesiune de discuții în cadrul căreia elevilor le-au fost prezentate profilul companiei și informații referitoare la produse.

 

Aceștia au adresat la rândul lor întrebări tematice reprezentanților McDonaldʼs, întâlnirea aducând în atenție posibilitatea ca elevii să efectueze stagii de practică, iar cei care au împlinit 16 ani chiar să lucreze în lanțul de restaurante deținute de companie, dar și în cadrul celor 300 de firme partenere reprezentând furnizorii.

Acțiunea a continuat cu vizitarea unității situate pe bulevardul Regina Elisabeta nr. 43, unde personalul calificat, amabil şi dornic să le împărtăşească din experiența lor, le-a arătat copiilor modul în care sunt preparate produsele ce se regăsesc în  meniul restaurantului, dar și felul în care sunt serviți clienții.

În cea de-a doua etapă a proiectului, care se va desfășura vineri, 5 mai 2017, cu începere de la ora 10.00, vor fi implicați 50 de elevi ai Colegiului Economic „Viilor”.

 

”Consider că prin implicarea în astfel de proiecte formativ – educative, elevii pot conștientiza importanța unei calificări profesionale și a unui stagiu de practică la o companie de renume. Poate fi, de ce nu, o poartă deschisă spre o carieră în domeniul industriei alimentare și o modalitate de responsabilizare a tinerilor, facilitând integrarea socială și pe piața muncii a acestora. Mulțumesc partenerilor noștri pentru că sprijină demersul prin care ne dorim să oferim elevilor din Sectorul 5 condițiile necesare formării dezvoltării lor profesionale.”

Daniel Florea, Primarul Sectorului 5

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram