Profit din plante medicinale. Dacia Plant și Aroma Plant îi cumpără toată marfa

Cultura de gălbenele este afacerea pe care un mic fermier din Alba a început-o în momentul în care și-a pierdut locul de muncă. Acum spune mulțumit că a făcut alegerea bună de a investi puținii bani pe care îi avea într-o exploatație agricolă de mici dimensiuni, dar de mare viitor.

1

Eugen Olar este din Ocna Mureș, județul Alba, și a început să cultive gălbenele în 2013 după ce a rămas șomer. La vârsta de 45 de ani, după ce combinatul chimic din zonă și-a închis porțile, omul s-a văzut nevoit să găsească o soluție de supraviețuire financiară. Din economiile pe care le adunase aproape o viață întreagă s-a hotărât să investească 3.000 de lei în înființarea unei culturi de gălbenele.

3

Sămânță adusă din Germania

A procurat sămânță din Germania și inițial a vrut să semene pe un hectar de teren dar s-a limitat la 1.300 de mp “ca să ne convingă cu ochii lui” că afacerea este de succes. Acum cultivă 1500 de mp cu gălbenele și restul până la un hectar îl are ocupat cu mușețel, lavandă și echinaceea.

Spune că prețul unui kilogram de gălbenele uscate este de 16 lei, același preț fiind valabil și în cazul cantităților mari, de peste 100 de kilograme de flori proaspete.  Dă gălbenelele și cu 30-35 de lei în cazul cantităților mai mici pe care le valorifică și în stare proaspătă sau uscată. Vinde și în Germania cu 10 euro kilogramul, iar restul producției este absorbită de piața locală.

“Vindem la Dacia Plant și Aroma Plant. Ei ne iau toată cantitatea și suntem foarte mulțumiți mai ales că gălbenelele nu au nevoi de îngrijiri speciale și nici nu există riscuri de compromitere a culturii”, spune Eugen Olar.

2

La 1.500 de mp, într-o zi de cules se adună 80-100 de kilograme de gălbenele, iar culesul trebuie făcut trei zile pe săptămână pe perioada înfloririi. La un calcul simplu, această cantitate culeasă pe zi îi aduce producătorului un venit frumos, întrucât, spune el, obține după uscare cel puțin 30 de kilograme pe zi, la un preț de export de 10 euro, ajunge la 300 de euro ca venit pe ziua de cules.

 

Semănatul se face în luna martie

Gălbenelele se seamănă primavara devreme, în luna martie, la o distanţă de 50 de centimetri între rânduri, iar adâncimea este de 2-3 centimetri. Se dezvoltă bine pe toate tipurile de sol, chiar și pe cele mlăștinoase, dar producția de inflorescențe este mai mare pe solurile mai fertile, afânate, cu umiditatea suficientă, care se încălzesc ușor.

Sursa: Agrointel 

Comentarii

 1. LUPU Petre spune:

  Vand musetel 0731810240

 2. betflix slot spune:

  Thanks a lot for sharing this with all of us you actually know what you are talking about betflix slot .
  Kindly also visit my web site betflix slot online .

 3. Valentin și altele spune:

  Cine.vrea.flori.de.soc.coada.soricelui.etc…

 4. Samuel Ciocian spune:

  Vind plante medicinale:urzica moarta vie, Mugur pin frunză mesteacăn, rostopasca
  telefon 0767135348

 5. Szabo Domnica spune:

  Cine vrea maciese

 6. Adrian spune:

  Cumpăr galbenele si alte plante medicinale 0751785801

 7. PETRISOR spune:

  VAND NAPI PRODUSUL AJUTA LA SLABIT .IL POT FOLOSI SI PERSOANELE CU DIABET .

 8. Hangu alin spune:

  La cine vindeți în Germania?îmi puteți da un site ceva?

 9. Dorin spune:

  Vand galbenele uscate .sunt foarte ok sunt din anul acesta mai multe detali la nr 0748980405 si daca stiti pe careva care cumpar va rog sa ma anuntati!

 10. Elena spune:

  Stie cineva cine cumpara galbenelele uscate? Cat e pretul lor?Si un numar de contact al cumparatorului daca aveti?

  1. alexandru sena simona spune:

   Eu cumpar flori de galbenele pentru cincilla dar nu foarte multe kg depinde cu ce pret le dati pentru ca mai sunt si alti crescatori care ar dori s-a cumpere.Nr de telefon 0745637979

   1. miu loredana spune:

    cumperi florile uscate sau proaspete pt cincilla?

   2. Iulia Veneticu spune:

    Buna am si eu de vanzare galbene .Iulia Veneticu la facebook

 11. Marvomil spune:

  Dacă nici România nu mai e țara plantelor medicinale, atunci – care??? 🙂

  1. corect! bine spus 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *