Menu

Redigest, un miracol în tratarea bolilor gastrice şi hepatice

Carnea roşie obisnuită include carne de vită, mânzat, porc şi oaie. Carnea de cal, capra, iepure, raţă şi vânat este mai puţin populară la noi, dar face parte din aceeaşi categorie.

Unii nutriţionişti spun că această carne roşie ar trebui consumată mai des, alţii din contră. În urma unor studii efectuate s-a constatat că acest aliment protejează inima, scade colesterolul “rău”, conţine vitaminele D şi B şi ajută organismul în lupta împotriva depresiei.
.
Lăudată de cei care susţin dietele şi hulită de vegetarieni, carnea roşie este un aliment controversat în ultimii ani, pentru că de-a lungul timpului a stârnit păreri pro şi contra consumării ei şi a fost studiată intens, rezultatele fiind contradictorii de la o cercetare la alta.
.
Pentru mai multe informaţii despre carnea roşie, dacă trebuie consumată, sau nu, dacă are beneficii sau nu am încercat să aflăm amănunte de la dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu.

 

 dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu, expert în fitoterapie și aromoterapie

 

De ce se numește așa carnea roșie?

”Această întrebarea  îmi aduce aminte de o întâmplare veche. Am rămas uimită când, mai demult într-un concediu în Italia, am cunoscut într-un sat foarte mulți bătrâni longevivi care mi-au mărturisit că mănâncă săptămânal o porţie de carne tocată crudă, cu un pic de ulei de măsline şi stropită cu zeamă de lămâie. Aveau între 80-90 de ani, dar cu toții păreau mai tineri cu 20 de ani! Dar ce e mai important e că aveau vigoare și erau sănătoși. Desigur, hrana de bază a bătrânilor de care povestesc avea la bază mult pește și fructe de mare, dar cu toții obișnuiau să consume puțină carne roșie crudă, dar foarte proaspătă, săptămânal.

Se vorbește așadar mult pe acest subiect. Cu atât mai mult cu cât noi românii preferăm carnea roșie mai mult decât alte tipuri de carne. Să vedem, pe scurt și pe înțelesul tuturor, care sunt părțile bune și rele ale cărnii roșii.

 

 

În primul rând de ce se numește carnea roşie: datorită prezenţei în ţesuturi a hemoglobinei şi a mioglobinei, proteine complexe, care au rolul de a captura oxigenul. Animalele mari, ale căror mişcări necesită consum de energie sporit, au aceste molecule care conţin atomi de fier. Cercetătorii au stabilit, în urma diferitelor studii că în momentul digestiei aceste substanţe provoacă inflamaţii la nivelul intestinelor şi, transformându-se, elimină substanţe cancerigene. Riscul creşte dacă se consumă carne roşie conservată,  salamuri, cârnaţi, preparate care conţin nitraţi, nitriţi şi fel de fel de aditivi periculoşi pentru sănătate.

Iată de ce în Occident se înregistrează numeroase cazuri de cancer la colon, această boală ocupând un trist loc trei printre cauzele de moarte prematură, consumul exagerat de hamburgeri, de carne la grătar sau de salam nefiind, cu siguranţă, agreat de corpul uman. Cercetătorii au demonstrat că diabetul, bolile cardiovasculare şi obezitatea apar într-un procent aproape dublu la persoanele care consumă carne roşie zilnic”.

 

 

Carnea roșie nu poate fi exclusă total din meniul nostru

Totuşi, carnea roşie nu se poate exclude complet, conţine vitamina B12 pe care corpul nostru nu o produce, iar cantitatea de fier pe care o putem asimila nu e deloc de neglijat.

Soluţia? Un meniu care se bazează preponderent pe legume, verdeţuri şi fructe, mult peşte, carne de pui sau de curcan şi carne roşie doar o singură dată pe săptămână.

 


 

Redigest, calea naturală de îmbunătățire a digestiei

 

 

Pentru îmbunătățirea procesului digestiei, pentru stimularea și menținerea proceselor metabolice, dar mai ales pentru normalizarea dietelor dezechilibrate în care predomină carnea roșie procesată mai ales, pentru pacienții care suferă de, pancreatită, dischinezie biliară, indigestie acută sau alergodermii de cauză alimentară, se recomandă Redigest.

 

 

 

 

.Acesta este un supliment alimentar produs de HOFIGAL, făcut din cuticulă de pipotă de pui și extract de armurariu.


Mod de administrare:

Adulți: Doza de atac: 2 comprimate  de 3 ori pe zi cu o jumătate de ora înaintea meselor sau la 2 ore dupa mese.
Doza de întreținere: 2 comprimate de 2 ori pe zi (înaintea meselor de prânz și seara sau la 2 ore dupa mese).
Pentru afecțiunile cronice: doza de întreținere în cure de câte 3 săptămâni cu pauze de 3-5 zile;  se recomandă utilizarea permanentă în boli digestive cronice.

Copii 1-3 ani: o jumătate de comprimat de 3 ori pe zi.

Copii 3-12 ani: 1 comprimat de 3 ori pe zi.

Produsul poate fi comandat din farmacia Cleofarm Colentina, dar şi farmaciile HOFIGAL din toată țara, din farmaciile partenere, dar poate fi comandat şi online.

 

Farmacia Cleofarm, Şos. Colentina nr. 76, București, sector 2 telefon: 021 240 2853 program: Luni – Vineri 08.00 – 19.30; Sâmbătă 08.00 – 14.00; Duminică – Închis

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram