Menu

Regina nopții, floarea ce își merită numele pe deplin

Dacă vrei să oferi grădinii tale un parfum îmbătător, atunci nu trebuie să mai stai pe gânduri. Regina Nopții te ajută. Această plantă, cunoscută și sub numele de Nicotiana, va oferi grădinii tale un parfum seducător la lăsarea serii. Regina Nopții este o plantă care se cultivă în special pentru mirosul său puternic. Originară din zonele tropicale, cu multă căldură, această plantă se regăsește și în America de Sud și face parte din familia plantelor producătoare de tutun.

787

 

652x450_019083-regina-noptii

Regina Nopții este o plantă ușor de crescut. Planta înflorește la începutul verii și se păstrează astfel până către finalul toamnei. Florile se deschid la lăsarea serii și parfumează aerul cald de vară. Regina Nopții înforește într-o multitudine de culori și este o adevărată plăcere să le vezi și să le mirosi.

Aceste flori sunt ideale pentru grădină, însă pot fi cultivate și în ghivece. Dacă ai o grădină mare, plantează Regina Nopții în grupuri răsfirate prin toate colțurile și asigurăte că ai și câteva sub fereastra casei tale. Odată cu lăsarea serii, atunci când florile se deschid, parfumul plăcut îți va invada locuința.

120294-3

Puține flori împrăștie după amurg un miros mai îmbătător decât Regina Nopții, de aceea spunem că și-a meritat din plin numele. Descendentă dintr-un neam nobil, Regina Nopții este originară din zonele cu multă căldură ale Americii de Sud, și a fost adusă mai întâi în vestul Europei după descoperirea Lumii Noi. În epoca Victoriana, englezii o cultivau deja în grădini publice și parcuri ca elemente decorative. Din fericire, planta perena s-a adaptat și la climatul țării noastre, ajungând o componentă nelipsită din grădinile de toamnă. Denumirea științifică, Nicotiana, i-a fost conferită în onoarea unui important om politic francez, Jean Nicot, care a trăit prin secolul al XVI-lea.

regina-noptii-nicotiana

nicotiana-babybella-antique-red_3928

regina noptii 1

Regina Nopții (Nicotiana affinis) poate atinge o înălțime de peste 1 m, iar florile ei sunt de diferite culori: albe, roșii, roz, mov sau chiar galbene. Florile apar în partea de sus a tulpinii și înfloresc mai multe odată, din luna iunie până spre sfârșitul toamnei. Până acum ceva timp, să zic câtiva ani, habar nu aveam că regina nopții mai poate avea și alte culori decât alb și lila-ul acela diafan.  Mai pot fi și tufe pitice, care înfloresc abundent, numai că astea chiar nu au miros deloc.

One comment

  1. Alina spune:

    Asa e, miros super, si buna idee, sa le plantez sub ferestra camerei mele…got me thinking…

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram