Menu

Restaurantul Najee, locul unde poţi face o plimbare gastronomică orientală

Ori de câte ori pleci în vacanţă într-o ţară străină, trebuie să savurezi specialităţile locale, unde reţetele sunt respectate cu sfinţenie, iar gustul este cel autentic. Mâncarea tradiţională este practic denumirea pe care o poartă rezultatul sintetizării, în timp, a gusturilor și obiceiurilor gastronomice specifice fiecărui popor.

 

Se spune că bucătăria chinezească este una dintre cele mai sănătoase, despre bucătăria turcească se spune că este urmaşa tradiţiilor culinare otomane, iar bucătăria libaneză este considerată un fusion între bucătăria mediteraneană şi cea arabească.

Bucătăria orientală se remarcă printr-o mare varietate de gusturi, tocmai pentru că atât clima, cât şi formele de relief ale Orientului Mijlociu s-au dovedit a fi propice pentru cultivarea mirodeniilor, datorită cărora au devenit cunoscuţi. De asemenea, în bucătăria orientală nu lipsesc: ceapa, usturoiul, prazul, orezul, fasolea, bobul și lintea. Carnea preferată este cea de pasăre, de oaie sau de berbec. Fructele uscate (nuci, arahide, curmale, prune) sunt folosite în mâncăruri cu carne, în salate și prăjituri. În zilele calde se bea multă apă și ceai cald concentrat. Cafeaua turcească, cunoscută în toată lumea, nu este atât de larg răspândită în Orientul Apropiat pe cât s-ar crede. În prezent, cel mai mic consum de cafea pe cap de locuitor este în Turcia şi în Egipt.

 

 

În București am descoperit un restaurant cu specific oriental, Restaurant Najee,din cartierul Titan, chiar lângă Parcul IOR.

Am ajuns la el fix în ziua în care împlinea un an de la deschidere. A fost o seară orientală plină de sărbătoare, o seară plină de surpriză. De la mâncare până la muzică. O reală surpriză aş putea spune.

 

 

 

De la platourile mezze Najee cu mutabal şi tabuleh (pătrunjel, roşii, grâu, lămâie, ceapă, ulei de măsline), humus cu Beyruti (cu boia şi pastă de ardei iute), babaganuj (vinete cu legume, ardei, lămâie şi semințe de rodii), labne, care este un fel de cremă de iaurt, salată de iaurt cu castraveți mentă şi usturoi, salată Coban, ce include roșii, ceapă, castraveți, rodii şi pătrunjel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gustările calde au fost şi ele savuroase. De la falafel (chifteluțe din năut cu roşii, pătrunjel, ceapă, pastă de susan şi condimente), sambusek mixt cu carne, brânză şi spanac, kebbe prăjite făcute din carne de vită, grâu şi nucă, până la piesa de rezistentă a serii, adică mielul tradițional arăbesc – turcesc asezonat cu orez cu carne, cu şofran, lămâie uscată şi condimente arăbeşti.

 

 

 

 

 

 

 

Etajul este rezervat restaurantului Babanowaque şi este decorat în stil chinezesc.

Najee este doar unul dintre restaurantele care fac parte din Max Grup Company, unul din cei mai importanți jucători pe piața de Horeca din România, care deține în București și alte restaurante, tratorii sau terase ori saloane de evenimente precum Trattoria Monza, Santorini, Bistro 37-39, Berăria Park, Taverna Covaci, Babanowaque,La Estancia, Wahaka Street Food Park, Barrio, Taverna cu Raci, The Lake, La Ciurucuri Shrimpmania, Mystic, Zamon, Scoici și creveți, Salon Traian, Ballroom Monza, Ballroom Park ori Ballroom Ferdinand.

Adresa: Strada Păpădiei 16-18, sector 3,  București

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma

Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma.
Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.
Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu.
Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu!
Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!
Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma

Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma.
Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.
Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu.
Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu!
Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!
Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram