Roxana Mera, Pilates Boutique ne indică cinci motive să faci Pilates

Trăim într-o lume în care sedentarismul devine o problemă care ne afectează pe toți. Petrecem multe ore la birou în fața computerelor adoptând o poziție de cele mai multe ori incorectă pe scaun, care în timp se reflectă negativ asupra sănătății noastre, avem parte de prea puține momente de relaxare în mijlocul naturii, suntem „bombardați” de probleme, iar stresul face parte din cotidian. În astfel de condiții este dificil să îți păstrezi o sănătate „de fier”, iar una dintre modalitățile aflate la îndemâna oricui prin care te poți menține sănătos și activ este să faci mișcare, spune Roxana Mera, instructor de pilates, la Pilates Boutique.

 

pilates 5

 

Dacă ți se pare dificil să adopți un program zilnic de mișcare, de aproximativ 30 de minute, poți alege să practici pilates, de cel puțin două ori pe săptămână. Mișcările de pilates îți vor oferi echilibru și energie, fără a-ți extenua organismul.

Pentru ca antrenamentul să atingă eficiența maximă, este recomandat să fie practicat individual, sub supravegherea unui instructor personal, mai ales atunci când este vorba despre exerciții care ajută la recuperarea în urma unui accident ori a unei intervenții chirurgicale sau după naștere. Iar un astfel de antrenament poate fi practicat la Pilates Boutique (strada Chiparosului, nr. 25 – la câțiva pași distanță de Piața Alba Iulia), sub îndrumarea Roxanei.

Fie că folosește aparate moderne (Pilates Reformer), fie că execută mișcările clasice, la salteluță, la Pilates Boutique, fiecare client beneficiază – timp de o oră, cât durează o ședință de antrenament – de toată atenția instructorului. Asta, și pentru că antrenamentele sunt personalizate, în funcție de condiția fizică a cursantului, de rezultatele dorite și de eventualele afecțiuni ale acestuia: probleme articulare, afecțiuni ale coloanei vertebrale, probleme legate de recuperarea după anumite afecțiuni fizice sau după perioada de sarcină.

“Metoda Pilates nu se oprește doar la exercițiile executate în studio, ci la educarea abilităților fizice, astfel încât cursanții să mențină controlul, atitudinea corporală, poziția, în toate aspectele vieții lor”, adaugă instructorul Roxana Mera.

 

pilates

 

pilates 1
Pilates înseamnă Echilibru – Concentrare – Putere, un tonus bun și un corp suplu

 

pilates 2

Potrivit Roxanei, sunt multe motive pentru care ar trebui să faci mișcare. Iată doar cinci dintre ele:

Exercițiile fizice te feresc de boli

Prin sport, sistemul nostru imunitar se va îmbunătăți și putem preveni astfel, boli precum cele de inimă, diabetul zaharat, osteoporoza.

Sportul are efect anti stres și îți sporește inteligența

Sportul îmbunătățește funcțiile creierului, deoarece ajută la transportul substanțelor necesare acestuia și, astfel, conexiunile nervoase sunt mai sănătoase, deci, performanțele intelectuale cresc.

Sportul îți dă energie

Deși în urma efortului fizic pierdem multă energie, în același timp căpătăm și mai multă datorită fluxului crescut al circulației sangvine către organe. Din acest motiv obținem rezistență fizică în urma mișcării.

Sportul ne permite să socializăm

În orice tip de mișcare vom găsi șansa de a socializa. Se știe deja că fotbalul, baschetul, handbalul, voleiul și nu numai, sunt sporturi de echipă. Asta implică, din start, socializarea. Putem socializa la orele de pilates, aerobic, kangoo jump etc. cu ceilalți cursanți și de ce nu, se pot crea legături cu alte persoane.

E ușor să găsești timp pentru mișcare

Programul Pilates Boutique este destul de flexibil astfel încât să îți poți găsi o oră la care să mergi să faci mișcare. Dacă totuși nu reușești să ajungi, poți face mișcare și acasă sau în parc, aceasta fiind la fel de benefică pentru organism.

Mai multe detalii despre ce înseamnă pilates, despre beneficiile acestui antrenament și ale sportului în general, dar și despre cum să vă hrăniți sănătos și corect, găsiți pe www.pilatesboutique.ro.

 

pilates 4

Raluca Dan,

interviu publicat pe www.sursazilei.ro

3 thoughts on “Roxana Mera, Pilates Boutique ne indică cinci motive să faci Pilates

  1. Miscarea e cea mai importanta ! Ma simt alt om de cand fac miscare ! Pilates n-am incercat, pare foarte feminin, dar fac arte martiale si alerg des.

Comments are closed.