Menu

Să tot te uiți pe sus :) KLM introduce în flota sa prima aeronavă portocalie

KLM Royal Dutch Airlines a introdus pe 14 iunie 2016, primul și singurul Boeing 777- 300 de culoare portocalie. Această aeronava evidențiază rădăcinile olandeze ale KLM și celebrează mândria în culoarea națională a Olandei.

Introducerea acestei aeronave speciale a fost parțial determinată de o postare pe social media publicată de KLM de Ziua Regelui în 2015. La acea vreme, le-a fost prezentată fanilor KLM o imagine a unei aeronave portocalii, împreună cu întrebarea: "Ar trebui să ne colorăm în portocaliu anul viitor, de Ziua Regelui? #OrangeExperience". 30.000 de like-uri și 2.500 de răspunsuri pozitive mai târziu, KLM își prezintă astăzi prima aeronavă portocalie.

KLM va introduce aeronava portocalie Boeing 777 pe zborurile intercontinentale și, ori de câte ori este posibil, în cadrul unor evenimente care oferă oportunități de promovare a Țărilor de Jos. Aeronava va debuta în această vară și va fi pusă în funcțiune pe ruta Rio de Janeiro- Amsterdam, în timpul Jocurilor Olimpice. Pe data de 22 august, KLM va utiliza Boeing-ul portocaliu pentru a opera zborul "Medal Flight", care aduce eroii olandezi de la Jocurile Olimpice acasă.

Procedura de vopsire

Au fost folosite 335 de litri de vopsea pentru a pulveriza culoarea portocaliu peste albastrul distinctiv KLM. Aplicarea culorilor în straturi multiple, subțiri, necesită mai puțină vopsea și este o procedură durabilă, iar lipsa cromării face aeronava ușor de spălat. Culorile steagului olandez au fost încorporate în tranziția dintre portocaliu și albastru, completând imaginea olandeză a aeronavei. A fost nevoie de o echipă de 35 de oameni și patru zile pentru a realiza livery-ul portocaliu.

Mai multe despre KLM Boeing 777-300

Versiunea KLM a aeronavei Boeing 777-300 are un sistem complet restructurat în interior, cu scaune plate în Clasa World Business și mai mult spațiu pentru picioare în Economy Class, asigurând un confort sporit pentru pasageri. În plus, sistemul de divertisment de la bord a fost complet reînnoit și adaptat în întreaga cabină. Până la sfârșitul acestui an, KLM va înlocui mai mult de 80% din interiorul cabinelor pe zborurile intercontinentale.

Despre KLM

Compania KLM a fost fondată în anul 1919, fiind astfel cea mai veche linie aeriană care și-a păstrat numele original. În 2004, Air France și KLM au format alianța Air France KLM. Din această alianță a rezultat cel mai puternic grup aviatic european, bazat pe doua brand-uri și hub-uri puternice – aeroportul Schiphol din Amsterdam și aeroportul Charles de Gaulle din Paris. Păstrând identitatea celor 2 companii, grupul se concentrează pe 3 aspecte esențiale: transportul pasagerilor, mentenanța aeronavelor și transportul de marfă.

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram