Menu

Scrisul de mână, un documentar marca Tedy Necula

Scrisul de mână, un documentar marca Tedy Necula

Zilele trecute am primit o invitaţie de la prietenul meu Cristi China de a participa la un eveniment legat de realizarea unui documentar despre scrisul de mână.

Mesajul emailul era cam aşa:

Tedy Necula este un om MINUNAT! Daca nu l-ai cunoscut, sa stii ca acesta este un motiv bun sa vii sa il cunosti. Filmele motivationale pe care le-a facut sunt de alea de iti stergi o lacrima discret in coltul ochiului. Si este de un optimism incorigibil, chiar daca viata a fost dura cu el inca de la inceput (are un handicap din nastere…)”. 

Bun, cum scrisul de mână e pasiunea mea, şi mă oftic eu în fiecare zi că Tudor al meu nu a avut noroc să facă orele de caligrafie şi nici nu m-a moştenit la scris…. am zis, hai că e de mine acolo. Când am văzut hai să-l ajutăm pe Tedy …. n-am mai stat pe gânduri.

 

 

Aşa că am ajuns  la Filmmaking Studio, la filmărie cum i se mai spune. Din prima, am văzut multe, multe pixuri şi agende. Din scaunul de regizor, dă să se ridice, dar doar se apleacă un tânăr şi mă salută: sărumâna! Abia atunci am înţeles că el este Tedy Necula. Nu ştiam prea multe despre el, dar m-am documentat. Povestea de viaţă a lui Tedy am gasit-o aici.

Tedy Necula este regizor si producator de film, cunoscut international pentru productiile inspirationale realizate. A produs peste 30 de filme si campanii video pentru proiecte initiate de UNICEF, Consiliul European, ONG-uri din Romania si Europa. Tedy este cunoscut si pentru rolul principal din filmul Noro, atunci cand la 12 ani a intrat in lumea filmului, dar totodata si ca speaker motivational de top, el fiind singurul regizor cu dizabilitati din Romania.

Deci, Tedy a venit cu ideea să facă un documentar despre scrisul de mână. A convins nişte oameni buni de la DACRIS să-i finanţeze documentarul şi s-a apucat de filmat.

Am scris pe hârtie cu pixul acela fenomenal, evident descoperit cândva la Tudor. Minunea Frixion, pixul care şterge ce scrie 🙂

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram