Menu

Se apropie sezonul rece. Pregătirea centralei termice pentru iarnă

O dată ce luna octombrie se apropie, începem să ne pregătim şi noi de iarnă. Aşadar este momentul să ne pregătim casă pentru iarnă. Principalul lucru ce trebuie să-l facem este să ne verificăm caloriferele, centrala termică unde este cazul, şi sobele.

 


Se apropie sezonul rece. Cum pregătim centrala termică?


 

În cazul centralelor cel mai important este să ai un termostat de ambianţă conectat la centrala termică şi reglează-l la două nivele de temperatură: zi şi noapte.

 

Atenţie!

  • Dacă ai în casă 23 de grade Celsius şi nu 21 de grade Celsius factura va creşte cu aproximativ 15%.
  • De asemenea, termostatul nu trebuie aşezat aproape de fereastră, astfel, centrala, în loc să se oprească, va funcţiona non stop. Termostatul este indicat să se instaleze  şa 1.5 metri înălţime pe peretele camerei, astfel încât să fie amplasat în zona de circulaţie a aerului, pe peretele opus caloriferului, mai precis fără să fie influenţat de curent sau căldură.
  • Ideal ar fi ca termostatul să se monteze în camera cea mai rece – poziţionată pe Nord.

 

În momentul acesta pe piaţă se găsesc termostate cu fir sau fără fir. Cele fără fir funcţionează pe bază de comunicaţie radio şi au un aspect modern şi datorită faptului că nu au un cablu după ele.

 

 

 


Detectarea scurgerilor de gaze în timp util poate fi destul de dificilă, în lipsa unui astfel de senzor


 

Un alt obiect ce trebuie instalat în casă atunci când suntem posesorii unei centrale termice este un detector de gaze. Acesta trebuie instalat în încăperea în care probabilitatea scăpării de gaz este mai mare, adică bucătăria pentru a preveni intoxicarea, exploziile sau incendiile. Alarma se face optic sau acustic.

 

Atenţie!

  • Detectorul de gaze trebuie instalat aproape de tavan într-un loc în care deplasarea aerului nu este împiedicată de mobila din bucătărie
  • Dacă încăperea are un perete despărțitor detectorul trebuie localizat pe aceeași parte cu sursa
  • În cazul în care casa are mai multe etaje se montează la fiecare nivel un detector de gaz

 

 

Temperatura ideală pentru un somn odihnitor este între 16 şi 19 grade Celsius, o arată un studiu efectuat la Universitatea Lille, din Franţa. Pentru această temperatură există şi o condiţie: să fim înveliţi şi îmbrăcaţi în pijamale.

Aşadar, profită de faptul că noaptea eşti protejat de frig în căldura casei tale şi nu uita să economiseşti bani setând termostatul la cel mult 20 grade Celsius.

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram