Menu

Se îngraşă sau nu pisica după ce a fost sterilizată?

Când pisicul meu, Virgil nu mi-a dat linişte vreo 3 nopţi am decis să merg cu el la doctorul veterinar. Se apropia de un an, iar mutatul la curte şi prietenia cu alte pisici l-au făcut de nerecunoscut. Miorlăia foarte tare, mai ales noaptea, nu mânca şi era tare posomorât. N-am stat prea mult pe gânduri, aşa că am plecat la doctor. De atunci liniştea s-a aşternut în casa noastră 🙂

Aşadar, să ştiţi  că nu este recomandat ca pisicile să fie lăsate să hoinărească, însă dacă ai un motan necastrat şi stai la curte, este foarte probabil să-l vezi foarte rar acasă.

Se spune că prin sterilizarea pisicilor, acestea își pierd pofta de viață, iar motanii devin obezi. Până acum, Virgil are aceeaşi siluetă şi nu mănâncă mai mult.

Da, există predispoziții la îngrășare, normal, dar trebuie să avem grijă de dietă și evident joaca.

Pentru a preveni acest lucru este indicat să-i dai animalului o hrană specială pentru pisici castrate. În cazul unei pisici care începe să ia în greutate mai mult decât este specific rasei, doctorul veterinar îţi recomandă să-i dai mâncare pentru pisici supraponderale. De asemenea, pisicile trebuie să se joace foarte mult.

Castrarea la pisici este o necesitate, nu un moft

Cum trebuie să procedezi după sterilizare:

  • Nu-i dai de mâncare vreo 8 ore
  • Curăţă litiera zilnic
  • Ţine pisica într-o singură cameră la început, supravegheaz-o și ajut-o să se deplaseze la baie sau la bucătărie, nu o lăsa să sară mai ales că este dezorientatădin cauza  gulerului care o împiedică să se lingă în zona inciziei
  • Ţine pisica la distanță de alte animale sau de copii câteva zile
  • Verifică mereu pansamentul și fii atent la reacțiile pisicii. Dacă se ascunde s-ar putea să aibă dureri prea mari, dacă nu poate urina sau nu are are scaun, sună veterinarul pentru sfaturi, iar până ajungi la el foloseşte nişte antidiareice veterinare.

 

 

 

Operaţia de castrare sau sterilizare aduce multe beneficii pisicilor, în special din punct de vedere al sănătăţii.

Eu am observat că în urma castrării comportamentul motanului meu a suferit câteva modificări vizibile, aş zice. Este mult mai calm şi afectuos. A devenit mai apropiat de noi şi mai ataşat de casă, adică nu mai plecă în căutarea pisicilor şi …. doarme foarte mult.

 

 

 

 

Ştiaţi că: Există estimări că o pisică și puii ei, în 9 ani pot da naștere la peste 11 milioane de pisici și motani. Recordul este deținut de Dusty, o pisică texană care a avut 420 de pui până la 18 ani. Iar Blue Bell,o persană din Africa de Sud deține recordul pentru numărul de pui la o singură naștere – 14 pui.

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram