Menu

Senzaţională această artă! Animaţie cu peste 1000 de piese de ceramica Delftware, în noul clip de siguranţă KLM

Pasagerii de pe zborurile intercontinentale KLM vor putea viziona, începand cu 1 noiembrie 2015, un nou clip cu instrucţiuni de siguranţă la bord, inspirat din tehnica de decorare Delftware, o metoda tradiţională olandeză de decorare a ceramicii.

Clipul cu instructiunile de siguranţă de la bordul aeronavelor KLM a fost construit prin „traducerea” scenariului în peste 1000 de piese din ceramică, ce conţin reprezentări grafice Delftware desenate manual.

1

2

3

4

5

Iniţial, scenariul clipului a fost „tradus” în ilustraţii Delft Blue desenate manual, care au fost transformate, mai apoi, în cadre animate de către un specialist şi repictate în stilul Delft Blue. Ulterior, toate cele peste 1000 de scene animate au fost fotografiate şi transformate într-un clip, cu ajutorul tehnicii de filmare stop-motion.

Vocea şi mişcările din filmul cu instrucţiuni de siguranţă la bord aparţin unei însoţitoare de zbor a companiei KLM Royal Dutch Airlines. Conceptul de catering KLM de la clasa Economy, „Tasty Blue”, a fost inspirat tot de ceramica olandeză. Serveţelele, cărucioarele, cutiile de carton şi paharele de la bord conţin detalii sau elemente Delft. De asemenea, căsuţele Delftware, pe care KLM le oferă pasagerilor de la World Business Class, amintesc de aceleasi elemente Delft Blue. Mai mult, tacâmurile din WBC şi noul interior din cabina WBC au fost create de către designeri olandezi, iar pasagerii sunt serviţi, în timpul zborului, cu delicatese pregătite
de bucatari olandezi.

 

Istoria ceramicii Delftware a început la începutul anilor 1600, atunci câand vasele companiei The Dutch East India au importat din China imense cantităţi de porţelan. Ulterior, din cauza războaielor civile, olandezii nu au mai putut importa porţelan chinez şi au început să îşi dezvolte propria industrie de obiecte ceramice. Astfel a luat naştere industria olandeza Delftware.

Principala sursa de inspiratie pentru crearea filmului cu instructiuni de siguranta la bord a fost Royal Dutch Delftware Factory, ultima fabrica ce dateaza din secolul al XVII-lea, ce produce ceramica olandeza decorata in stilul Delft Blue. Istoria ceramicii Delftware a inceput la inceputul anilor 1600, atunci cand vasele companiei The Dutch East India au importat din China imense cantitati de portelan. Ulterior, din cauza razboaielor civile, olandezii nu au mai putut importa portelan chinez si au inceput sa isi dezvolte propria industrie de obiecte ceramice. Astfel a luat nastere industria olandeza Delftware.

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram