Sfaturi pentru pescarii amatori

Dacă pentru unii oameni pescuitul reprezintă o adevărată pasiune dusă la rang de sport de performanță, pentru alții este doar un hobby, o modalitate relaxantă pentru a-și petrece timpul liber și de a se deconecta la sfârșitul unei săptămâni încărcate. 

Există o serie de detalii pe care orice pescar aflat la început de drum trebuie să le știe, indiferent dacă dorește ca această activitate să rămână la stadiul de hobby ori dacă vrea să meargă chiar spre performanță. Unul dintre aceste lucruri îl reprezintă trusa de pescuit pentru începători. 

Ce ar trebui să conțină aceasta geanta pescarului începător

În cazul în care te-ai hotărât să devii pescar amatori, dar nu ai fost de multe ori pe baltă, va trebui să ții cont de câteva sfaturi.

Experții pescarilor începători stilul de pescuit staționar. De asemenea, este important de știut că orice baltă, sălbatică sau privată, are reguli stricte pe care orice pescar este obligat să le respecte. Cele mai importante dintre acestea sunt numărul de ustensile folosite și curățenia. 

Totodată, este indicat să alegi balta unde vrei să înveți să pescuiești în funcție de peștele pe care vrei să-l prinzi. 

  • Dacă vrei să practici pescuitul la crap, se recomandă bălțile private și râurile. 
  • Pentru alte specii de pești (caras, plătică, roșioară) poți pescui pe orice baltă. 
  • Momeala trebuie aleasă și ea tot în funcție de specia de pește pe care vrei să-l prinzi. Astfel, pentru crap se recomandă momeli naturale, nadă vie, dar și momeli artificiale, porumb, pelete.

În primul rând vei avea nevoie de instrumentul esențial în acest sport, și anume o lansetă cu mulinetă sau o undiță. Aceasta trebuie aleasă în funcție de locul unde vei pescui și de specia de pește vizată. Spre exemplu, lansete crap okuma sunt diferite de cele pentru răpitor, iar acestea nu pot fi folosite intercalat. Nu uita de momeală, care este la fel de importantă și care trebuie aleasă, cum spuneam, în funcție de specia de pește. Spre exemplu, dacă dorești să prinzi caras poți folosi viermișor sau clasica mămăligă. În schimb, dacă vei pescui la răpitor vei putea utiliza o momeală specială. 

Scaunul pescarului trebuie să fie unul confortabil

Totodată, din trusa ta de pescuit pentru începători nu trebuie să lipsească nada de pescuit, care, uneori, poate fi chiar mai importantă decât momeala propriu-zisă. Peștii pot fi atrași mai repede de nadă, ulterior luând și momeala din ac. Pentru a-ți asigura un anumit confort, atunci când pleci pe baltă, nu trebuie să uiți scaunul de pescuit. Pentru că pescuitul este o activitate de durată trebuie să stai așezat cât mai confortabil și mai relaxat, așa că alege un scaun cât mai potrivit pentru tine.

De asemenea, foarte importante sunt rod pod-urile și picheții pentru lansete, cum ar fi lansete crap shimano mai ales dacă vei merge să pescuiești pe un ponton amenajat. În funcție de tipul de pescuit va trebui să alegi firele și monturile. Dacă vei pescui la undiță vei avea nevoie de linii care să conțină cârlig (pentru momeală), plumb (ajută la scufundatul cârligului în apă), fir (gută) și plută (te „anunță” când peștele mușcă momeala). În cazul în care pescuiești la lansetă atunci din trusa de pescar amator nu va trebui să lipsească monturile pentru lansetă. 

30 thoughts on “Sfaturi pentru pescarii amatori

  1. I loved even more than you will get done right here. The picture is nice, and your writing is stylish, but you seem to be rushing through it, and I think you should give it again soon. I’ll probably do that again and again if you protect this walk.

  2. After I originally commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now each time a remark is added I get four emails with the same comment. Is there any manner you’ll be able to remove me from that service? Thanks!

  3. Hi, Neat post. There’s an issue with your site in internet explorer, could check thisK IE nonetheless is the market leader and a large portion of other folks will leave out your excellent writing because of this problem.

  4. Могу порекомендовать зайти на сайт, где есть много статей на интересующую Вас тему.
    ??Block „Freier Fall”: das Scatter-Symbol in Kurs und ab drei von Sie Sie konnen gewinnen unentgeltliche Torsion und Multiplikatoren, die imstande Global erhohen Mittel in gonzos.quest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *