Menu

Showroom-ul Piatraonline, un adevărat spectacol al naturii

În showroom-ul PiatraOnline din Bucureşti, Aleea Teişani nr. 137a intra mulţi oameni. Unii ştiu ce vor, au fost de mai multe ori, ştiu ce să aleagă, ce se potriveşte spaţiului şi personalităţii lor. Dar sunt şi mulţi care vin pentru prima data şi rămân uimiţi de varietatea produselor expuse.

„Cine ne vizitează trebuie să se simtă bine la noi, pentru a putea să înţeleagă cât mai bine varietatea produselor noastre şi specificul fiecăruia. Or, a lua o hotărâre corectă în privinţa amenajărilor necesită nu doar timp, ci şi o stare relaxată”, declară Mariana Constantinescu-Brădescu, Managing Partner Piatraonline.

6

 

Potenţarea diversităţii, răsturnarea prejudecăţii

Peste 1500 de produse din piatra naturala sunt expuse în acest showroom care însumează aproape 800 de metri pătraţi, dispuşi pe două nivele. Realizezi imediat disponibilitatea lor de asociere când le vezi de aproape, când înţelegi cât de bine diferitele tipuri de piatră naturală comunică unele cu altele. La intrare, felul în care este decorată Recepţia indică din start ideea centrală a amenajării: un pragmatism modular dublat de o simbolistica, discretă sau făţişă, care să ajute vizitatorul să găsească cea mai bună soluţie, cel mai bun drum către piatra naturală. În acest sens este elocvent labirintul plasat aproape de intrare. El nu reprezinta doar un simplu „joc”, ci, prin intermediul lui, omul este invitat să descopere nemijlocit textura şi culoarea pietrelor naturale, să le atingă şi să experimenteze contactul cu Natura. Foarte mulţi vizitatori se lasă seduşi de apropierea pietrelor şi le ating surprinşi parcă de felul în care acestea se află atât de aproape de ei. Astfel, comercialul se îmbină în mod plăcut şi inedit cu experienţa estetică şi a simţurilor. Conceptul proiectului a fost elaborat şi pus în practică de cabinetul de arhitectură Phenomena Design Laboratory, prin arh. Eduard Baicu Stanescu, care ne-a declarat: „Showroom-ul Piatraonline încearcă să răstoarne prejudecata conform căreia piatra naturală este un material rece”.

 

5

 

Când fantezia se regăseşte în lucrul concret

Multe tipuri de pietre naturale sunt spectaculos evidenţiate în amenajări variate în cadrul „Aleii Conceptelor”. Putem vedea aranjamente clasice, dar şi nonconformiste, dovedind încă o dată forţa versatilităţii pietrei naturale, fie că ea este antichizată, periată, buciardată sau mată. Mozaicurile, panelurile, plăcile sau obiectele sanitare din piatră naturala construiesc un univers „generator de inspiraţie”. Sintagma aceasta, pe deplin justificată în acest caz, constituie şi noul slogan al brandului Piatraonline. Fantezia nu este gratuită, ea se pune în slujba utilului, îl evidenţiază în tot spaţiul expoziţional. Stâlpi rotativi, placaţi cu mozaicuri, ţin loc de uşi pentru call center, un loc semi-închis. O masă mare placată cu marmură concentrează în jurul ei un spaţiu destinat întâlnirilor de lucru între clienţi şi arhitecţi, între clienţi şi consultanţii companiei. Liniaritatea expoziţiei de lavoare, curbura modelului de cramă, atmosfera relaxată din sala de aşteptate în stil colonial, contrastul cromatic din spaţiile manageriale şi din sala de conferinţe – toate perspectivele şi abordările se modifică dintr-un colt în altul, păstrându-se însă unitatea conceptuală.

 

crama

 

Mr. Wow – umor şi cordialitate

Dacă showroom-ul se îmbină natural pe axele practic-comercial, simbolic şi spiritual, spaţiului nu îl lipseşte nici latura comic-ludica, lucru foarte rar în acest domeniu. Chiar lângă uşă ne aşteaptă o mascotă supradimensionată şi caricaturizată. Este mascota Mr. Wow, un personaj prietenos cu un zâmbet larg – simbol al implicării şi al cordialităţii, dar şi o dovadă că Piatraonline se ocupă serios de propria imagine.

 

„Generator de inspiraţie” –  un slogan nou

Cele doua nivele destinate expoziţiei se constituie astfel într-un indemn la explorarea pietrei naturale, fiind totodată şi o sursa validă de inspiraţie. În aceste conditii, sloganul „Generator de inspiraţie”, ca parte din noua identitate de brand, vine să sublinieze personalitatea branului Piatraonline. Tot cabinetul de arhitectura Phenomena Design Laboratory este cel semnează şi creaţia noului pachet grafic. Amenajarea showroom-ului a şi fost nominalizată la categoria „design interior” în cadrul competitiei ELLE Decoration Romanian Design Awards, ediţia 2016.

Mariana Constantinescu-Brădescu, Managing Partner Piatraonline: „Prin acest showroom vrem să subliniem încă o dată că nu suntem doar furnizori de produse din piatră. De aceea ne-am dorit un showroom prietenos şi modern în egală măsură. Clienţii pot descoperi aici zeci, sute de idei. Fără lipsă de modestie, chiar suntem, după cum spune şi noul nostru slogan, un generator de inspiraţie pentru mulţi clienţi.

 

1

“Un ambient trebuie gândit scenografic, ca într-o piesă de teatru. Dacă vreau un ambient cald, îl reglez din lumină. Dacă pui în operă o piatră, ai de face cu un material viu, trebuie tratat ca atare, trebuie hrănit și atunci el îți va răspunde frumos, îți va arăta cine e de fapt și de drept”, povesteşte arhitect Eduard Baicu, de la Phenomena Laboratory.

 

2

 

Vizită în showroom-ul PiatraOnline

Poţi vizita showroom-ul de luni până vineri, de la ora 9 până la ora 18 dar şi sâmbătă, când programul showroom-ului începe la ora 10 şi se încheie la ora 15.

Poţi consulta harta aici.

 

3

 

Ar mai trebui să ştii că, o dată ajuns în showroom-ul PiatraOnline, vei beneficia de recomandări şi consultanţă pentru proiectul tău direct de la un specialist în piatră naturală. Mai mult, dacă ai nevoie de servicii de montaj, PiatraOnline îţi poate pune la dispoziţie şi o echipă de montatori cu experienţă.

Regulă clară: preţul influenţează decizia pentru cei mai mulţi dintre noi.

 

Dacă vrei să afli mai multe despre piatra naturala potrivita pentru proiectul tău, sună la 021 9907 sau mergi în showroom să vezi spaţiile concept.

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram