Menu

… Și eu vreau clienți satisfăcuți!

Știm cu toții că satisfacția clientului este esențială pentru supraviețuirea afacerii pe care o avem și în care credem. Cum putem afla, în cele din urmă, dacă clienții noștri sunt mulțumiți?

Eu, de pildă, așa am aflat despre multe chestii care mă interesau în ce privește blogul. Și am văzut că și alții au procedat la fel când au vrut să afle care sunt cele mai noi tendințe de cumpărare pe zona de fashion din mediul online.

Românilor le place să cumpere de pe internet. Piața de modă online a depășit anul trecut 100 de milioane de euro. Potrivit unui studiu recent, doua treimi dintre romani își cumpără haine de pe internet, conform unui studiu efectuat de MKOR Consulting, iar 9 din 10 aleg plata ramburs.

Cel mai bun mod de a afla dacă clienții sunt <satisfăcuți> este de a le cere asta. Când vă doriți efectuarea unui studiu de satisfacție a clientului, ceea ce vei cere clienților este important. Cum, când și cât de des vă adresați aceste întrebări sunt de asemenea importante.

 

blog

 

 Studiul din care am primit atât de multe informații utile

 

Conform studiului de piață realizat de MKOR , obiceiurile de consum vestimentar ale utilizatorului român de internet sunt: ce cumpără, de unde, cât de des. Fără a fi un studiu exhaustiv, s-a încercat  definirea principalilor parametri ai achizițiilor vestimentare, cu focus pe brandurile românești. De interes a fost și faptul dacă românii cumpără haine produse în România, dacă ar fi dispuși să plătească în plus pentru acestea, dar și în ce măsură retailerii online pun la dispoziția clienților lor articole vestimentare Made in Romania.

 

Peste jumătate din cei interesați de achiziționarea hainelor din mediul online își caută informațiile pe Google sau pe Facebook. În acest moment, foarte puțini folosesc aplicațiile puse la dipoziție de magazinele online.

 

Cu toate acestea, cel mai important lucru despre efectuarea un sondaj de satisfacție a clientului este ceea ce faci cu răspunsurile lor, așa cum au făcut cei de la MKOR cu răspunsurile care au condus la realizarea studiului despre cumpărăturile online despre care vă povesteam, studiu pe care-l găsesc la bază interesant și îl puteți vedea și voi aici.

 

2

 

1

 

Am remarcat ceva foarte interesant în acesta. Și anume, faptul că există multe modalități de a le cere clienților date cu privire la cât sunt de mulțumiți de compania dumneavoastră, produsele și serviciile pe care le-au primit.

 

Ca modalitate de livrare, Poșta Româna a pierdut lupta cu companiile de curierat rapid. Raportul este de 95,4% la 16,8% în favoarea unui curier rapid.

Ce înseamnă un client satisfăcut?

Este acel client care ajută la construirea și consolidarea imaginii și a bunului tău renume pe piață. Este un motor pentru tine fiindcă te promovează pe tine și tot ceea ce oferi, ba mai mult, sunt situații când este în măsură să identifice, acolo unde tu nu ești, oportunități și nișe pe care ți le propune să le exploatați împreună. În primul rând este un client fidel, dar este și cel care va atrage și va aduce pentru tine, noi clienți.

 

unnamed

 

Există o școală de gândire care spune că poți să ceri doar o singură întrebare într-un sondaj de satisfacție a clientului. Această întrebare este: ”va cumpăra de la mine din nou?”. Doar că, făcând acest lucru veți pierde o mulțime de informații valoroase și puteți fi ușor induși în eroare.

Într-un sondaj de satisfacție a clientului se dorește să se afle în primul rând dacă și cum ne putem apropia de comportamentul așteptat al clientului și de a colecta informații despre ce să se schimbe și ce să se păstreze. Pentru a-mi îmbunătăți produsul și a răspunde nevoilor clienților mei, eu, de pildă, investigez sugestiile lor. Doar printr-un mic studiu pot să aflu ce lucruri le plac și care nu. Cel mai important este că am nevoie de feedback-ul și răspunsurile lor. Puteți citi mai multe despre cum se face un studiu de satisfacție a clientului aici.

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram