Fiecare anotimp are importanța lui, lucru care se știe foarte bine. Dacă primăvara festivalurile folclorice ne înviorează, ne trezesc la viață, vara – spectacolele stradale animă totul refuzând arșița de afară, toamna este dedicată în totalitate târgurilor gastronomice, iar iarna, cetele de colindători răsună în sate și anunță venirea sărbătorilor.
1 septembrie, începe toamna. Deci stard la festivalurile gastronomice. Timp de patru zile la Sibiu va avea loc Festivalul Transilvania Gastronomică. Mai precis între 1 și 4 septembrie va avea loc cea de a doua ediție a festivalului și care ne aduce mai aproape de rețetele vechi din sudul Transilvaniei, prin intermediul unor mese relaxate și diverse, care prind viata chiar în satele și curțile oamenilor.
Scopul festivalului este de a descoperi și înțelege gastronomia locală autentică prin evenimente culinare, dar și de a invita publicul interesat și specialiștii din domeniu să participe la crearea unei identități gastronomice regionale.
Festivalul susține și încurajează creșterea comunității celor care apreciază și promovează cultura gastronomică autentică din sudul Transilvaniei, adică consumă produse locale. În acest fel se poate păstra și celebra diversitatea culturală foarte bogată care se regăsește în produsele și rețetele locale.
Ca să vă faceți o idee de cum va fi la festival și evident dacă doriți să știți ce bunătăți veți găsi acolo eu vin cu dovada (foto). La Mazilique Studio m-am întâlnit cu oameni frumoși, oameni care au pus la cale un astfel de festival doar cu gând sincer de a da o mână de ajutor sătenilor din Transilvania ce doresc să-și vândă produsele de calitate și evident să și facă cunoscute rețetele și secretele 🙂
Pot să vă spun că pe parcursul celor patru zile de festival, în Piața Cibin veți putea descoperi o parte din tradițiile culinare transilvănene, rețete, povești și momente culinare și culturale.
Am observat că în ultima vreme festivalurile gastronomice din țara noastră atrag din ce în ce mai mulţi turişti animaţi de curiozitatea descoperirii de noi mâncăruri, tradiţii, locuri şi oameni. România este una dintre ţările cu o ofertă extrem de bogată pe acest segment. Întregul an este plin cu ocazii pentru turişti de a lua contact cu tradiţiile locale ale fiecărei zone.
Pe 3 și 4 septembrie, la Redal Expo, se vor degusta rețete gătite live, dar și produsele micilor producători, sau vinuri și băuturi locale din Transilvania.
O serie de restaurante sibiene vor avea, pe toată perioada festivalului, evenimente culinare dedicate – brunch cu specialități rurale din zona Sibiului, o cina gourmet bazată pe produsele aflate în sezon, o altă cină în cetate, vor fi prezentate rețete ale bucatelor boierești din România. De asemenea, restaurantele vor avea în această perioadă și un meniu special – “Sibiu City Menu”, care cuprinde rețete regionale reinterpretate.
Mai multe informații despre festival găsiți pe site-ul Asociatiei My Transylvania.
Voi reveni 🙂
fotografii: Cătălin Georgescu
locația: Mazilique Studio
tarancutaurbana@gmail.com
เว็บ พีจีสล็อต
I am grateful to you personally personally for sharing this myriad of helpful particulars. I found this resource utmost advantageous for me. Many thanks a whole ton for exertion. betflix