Menu

Simptome pentru lipsa de magneziu la copii

Simptome pentru lipsa de magneziu la copii

Copilul cu deficit de magneziu este impulsiv, agitat excesiv, dar şi obosit

Mai mult de jumătate dintre copii consumă alimente cu conținut scăzut în magneziu, arată studiile. Lipsa de magneziu conduce la o mulțime de tulburări în organism. Copilul cu deficit de magneziu este impulsiv, agitat excesiv, dar, paradoxal, mai tot timpul obosit, se concentrează cu dificultate, nu este atent, are probleme de memorie și nu se poate trezi dimineața.

Lipsa de magneziu apare – spun specialiștii- în urma alimentației dezechilibrate, a consumului de sucuri dulci și acidulate, a alimentelor semi-preparate sau de tip fast-food, care, din păcate, sunt preferatele copiilor din întreaga lume, încă de la 2-3 ani.

În prezența deficitului de magneziu, o serie de funcții fiziologice  se perturbă. Echilibrul acido-bazic, contracțiile musculare, stimularea sau inhibarea anumitor enzime necesare pentru buna funcționare a organelor, excitabilitatea nervoasă sau coagularea sângelui sunt cele mai afectate de lipsa de magneziu. În lipsa acestui mineral, nivelul de plumb din organism crește, magneziul fiind responsabil (printre altele) de neutralizarea substanțelor toxice pentru corp, precum plumbul sau cadmiul.

Magneziul nu este sintetizat sau transformat de organism, așa că aportul de magneziu trebuie asigurat dintr-o alimentație echilibrată (bananele, migdalele, soia, avocado sunt câteva dintre alimentele bogate în magneziu) și, dacă medicul pediatru consideră necesar, din administrarea de suplimente pe bază de magneziu.

 

 

Magnerot conţine şi acid orotic. Acidul orotic există în formă naturală în lapte. Astfel colostrul de oaie/capră conţine cea mai mare concentraţie de acid orotic. Acidul orotic a fost considerat mult timp ca o substanţă pe care organismul uman n-ar fi în stare să o producă singur şi a fost denumită de aceea vitamina B13.

La copii peste 6 ani, se administrează 3×1 tb/zi. Durata tratamentului trebuie să fie de cel puţin 6 săptămâni, însă tabletele de Magnerot pot fi administrate şi timp mai îndelungat. Preparatul nu se administrează după data expirării.

Fructele şi legumele sunt baza unei alimentaţii echilibrate!

Lipsa legumelor este una dintre cele mai frecvente greşeli în ceea ce priveşte nutriţia copiilor. Legumele sunt o sursă importantă de vitamine (B, C, beta caroten), minerale (potasiu, magneziu, calciu, mangan, cupru, zinc, molibden) şi celuloză – informează WHO. Aceste elemente au un rol esenţial pentru imunitatea copilului în lupta cu infecţiile şi asigură o doză corespunzătoare de energie.

Prin urmare, educația asupra consumului de fructe și legume, precum și obiceiurile alimentare sunt foarte importante pentru copii. Din păcate, copiii au tendinţa de a alege doar fructele și legumele cu care au fost familiarizaţi, de aceea este foarte greu să-i convingem să încerce arome noi.

 

În cazul femeilor însărcinate, deficitul de magneziu poate duce la apariţia preeclampsiei şi a naşterii premature. Magneziul este de asemenea vital pentru o dezvoltare optimă a fătului, deficitul de magneziu fiind implicat în retardul de creştere intrauterină. Un aport corespunzător de magneziu poate preveni apariţia morţii subite infantile. Asa încât suplimentarea cu magneziu pe tot parcursul sarcinii este pe deplin justificată.

 

Există cel puţin 10 motive pentru care putem fi în postura de a avea un deficit de magneziu:

 •  Acidul fitic – conţinut în cereale – formează împreună cu magneziul, calciul şi fierul săruri insolubile (fitaţi), împiedicând astfel absorbţia acestor minerale.
 • Magneziul este un mineral solubil, deci fierberea poate duce la eliminarea acestuia din alimente.
 • Procesarea alimentelor poate îndepărta magneziul. De exemplu prin transformarea făinii integrale în faină albă, se pierde 80% din cantitatea de magneziu.
 • O cantitate importantă de magneziu se pierde prin transpiraţie.
 •  Absorbţia magneziului este compromisă la persoanele cu diabet zaharat, după intervenţii chirurgicale, la persoanele cu afecţiuni hepatice sau care suferă de malabsorbţie intestinală.
 • Acidul fosforic din băuturile răcoritoare leagă magneziul, formând un compus insolubil.
 • Medicaţia antiasmatică, diureticele, insulina, nicotina şi cocaina – toate produc un deficit de tiamină.
 • Aciditatea crescută – poate cauza pierderi renale de magneziu.
 • Stressul – diminuează rezervele de magneziu şi reduce absorbţia acestuia.
 • Preparatele cu calciu, administrate în contextul unui deficit de magneziu, fac mai mult rău decât bine, deoarece modifică raportul calciu/magneziu, cu consecinţe nefaste asupra sănătăţii organismului. În condiţiile unui deficit de magneziu este mai bine să nu se administreze nici un preparat cu calciu!

 

Despre Magnerot găsiţi mai multe amănunte aici www.despremagneziu.ro

38 comments

 1. Angi spune:

  Zincul este necesar pentru simțuri, precum gustul și mirosul, contribuie la menținerea bunei stări a pielii și părului, acționează asupra reproducerii și sexualității. Eu, toamna, fac o cura de 3 luni cu ZINKIT 10 ,cate doua comprimate efervescente pe zi.

 2. Bela spune:

  Chiar nu e de gluma cu lipsa Zincului, sunt incredibile reactiile pe care mi le dadea deficienta de zinc din corp: deficitul de atenţie, infecţiile cu virusul herpes, diaree. Doctorul mi-a prescris ZINKIT 10, ( cate doua comprimate efervescente pe zi ) si dupa 3-4 saptamani eram din nou in forma.

 3. Petre spune:

  Zincul este necesar nu doar pentru digerarea proteinelor, ci și pentru producția de acid clorhidric din stomac. Fără suficient acid în stomac, digestia nu este posibilă. Mi-am rezolvat problemele de digestie cu ZINKIT 10.

 4. Radu spune:

  Aveam o oboseala cronica ,o senzatie de disconfort muscular aproape permanenta.Dupa ce doctorul mi-a prescris ZINKIT 10, ( cate doua comprimate efervescente pe zi ) dupa 3-4 saptamani uitasem complet prin ce-am trecut.

 5. Dan spune:

  O simpla depresie netratata poate sa conduca la stres, nervi, anxietate ,ca urmare a anxietatii asociate. Am fost la policlinica si dupa ce am luat vreo 2 luni ZINKIT 10, ( cate doua comprimate efervescente pe zi )m-am simtit foarte bine, parca eram alt om…

 6. Ion spune:

  Deficiența de Zinc poate fi fatală. Prea puțini știu cât de necesar este zincul.
  Carența de zinc contribuie la deteriorarea ADN-ului fiindcă afectează sănătatea celulară și slăbește sistemul imunitar.

 7. Octavia spune:

  Eficienta zincului se extinde si in tratarea dermatitei si a acneei. Cresterea normala a unghiilor cat si a parului intra tot sub incidenta acestui mineral. Aportul zilnic de zinc recomandat adultilor este de 15 mg.

 8. Octavia spune:

  Zincul este concentrat într-o cantitate mai ridicată în prostată decât într-un alt ţesut uman, iar nivelurile scăzute de zinc din această glanda sunt de multe ori responsabile pentru creşterea riscului de cancer de prostată. Se poate imbunatatii nivelul zincului in organism consumand ZINKIT 10.

 9. Tatu spune:

  Efectele deficienţei de zinc asupra sistemului imunitar şi a numărului de celule de sânge albe, se pot imbunatati luand un supliment de ZINKIT 10, cate 2 tablete /zi, pe o perioada de 2-3 luni.

 10. Maria spune:

  Conform unor studii, carenţa de zinc poate compromite numărul de celule albe de sânge şi răspunsul imunitar, în timp de suplimentele de zinc pot restaura condiţiile normale. O cura cu ZINKIT 10 , cate doua comprimate efervescente / zi , te aduce la normal.

 11. Pepe spune:

  Zincul ajută la prevenţia daunelor endoteliale cauzate de oxidarea colesterolului rău LDL şi a altor grăsimi oxidate. Membranele endoteliale ce au un conţinut scăzut de zinc sunt mult mai predispuse deteriorării.Pentru refacerea nivelului de zinc , este indicat ZINKIT 10,cate 2 pastile efervescente /zi, timp de 2-3 luni.

 12. Florica spune:

  Nivelul scazut de zinc poate cauza stres, sepsis, diaree, infarctul de miocard. Este foarte simplu sa se regleze nivelul optim de zinc: o cura timp de 2-3 luni cu ZINKIT 10, cate doua comprimate efervescente / zi , e benefica.

 13. Patrik spune:

  Carenta de zinc este intalnita si in cazul unor afectiuni precum alcoolismul, degenerescenta maculara, diabet,tumori maligne si boli ale ficatului si rinichilor. O cura cu ZINKIT 10 , cate doua comprimate efervescente / zi , face minuni.

 14. Mimi spune:

  Deficienta de zinc este asociata cu pierderea apetitului, anormalitati ale sistemului imunologic, vindecarea lenta a ranilor, retard la copii, defecte la nastere si probleme la nou-nascuti.

 15. Viorel spune:

  Eu mi-am recapatat pofta de mancare dupa o cura de aprox. 2 luni cu ZINKIT 10 (cate doua comprimate efervescente / zi ).

 16. Tiberiu spune:

  Zincul ajuta la reglarea nivelului de limfocite T rol care ii ofera acestui mineral, in cadrul sistemului imunitar, capacitatea de a facilita vindecarea ranilor. Lipsa de zinc din corp am rezolvat-o cu ZINKIT 10 (cate doua comprimate efervescente / zi ) facand o cura de aprox. 3 luni.

 17. Marin spune:

  Activitatea pancreasului meu s-a imbunatatit considerabil dupa o cura de aprox. 3 luni cu ZINKIT 10 (cate doua comprimate efervescente / zi ) . Doctorul mi-a spus ca pancreasul este o glanda care utilizeaza zincul. Acesta intra in compozitia insulinei si este excretat in secretiile pancreatice.

 18. Vasi spune:

  Doctorul a constatat o deficienta in activitatea Vitaminei A. Asa am aflat ca aceasta depinde de actiunea zincului pentru a-si desfasura activitatea normala. Cum aveam si o lipsa de zinc in corp (zincul regleaza nivelurile de vitamina A si cantitatea in care aceasta este eliberata de ficat) am rezolvat problema facand o cura cu ZINKIT 10 (cate doua comprimate efervescente pe zi ) timp de 3 luni de zile

 19. Andy spune:

  Tot de prezenta zincului sunt legate si unele procese neurologice si de memorare, la fel si procesele de ardere a grasimilor pe care dorim sa le acceleram in diete, dar si activitati organice si musculare. Deficitul de zinc se regleaza cu ZINKIT 10.

 20. Sorina spune:

  Aveam momente cand treceam rapid de la o stare de euforie la o tritete adanca. Doctorul mi-a spus ca lipsa de zinc este asociata cu depresia, labilitatea emtotionala, schimbarea brusca a dispozitiei sau chiar cu atacuri de panica. Am luat ZINKIT 10 , cate doua comprimate efervescente / zi si dupa vreo luna, doua, am fost ca nou-nascuta

 21. Ingrid spune:

  Ma simteam mai mereu obosita, chiar si dimineata, dupa ce ma trezeam. Am aflat cauza dupa un control de rutina: lipsa de zinc. Doctorul mi-a recomandat un aport din acest mineral si am luat ZINKIT 10 , cate doua comprimate efervescente / zi si dupa vreo luna am scapat de oboseala aceea sacaitoare.

 22. Vivi spune:

  Ma confruntam cu o cadere neobisnuita a parului; Dupa cateva controale dermatologice si endocrine, care au iesit ok, am descoperit adevarata cauza: carenta de zinc. Acest mineral este implicat in mentinerea sanatatii pielii, parului si unghiilor. Am rezolvat problema facand o cura cu ZINKIT 10 (cate doua comprimate efervescente pe zi ) timp de aproximativ 3 luni de zile.

 23. Anda spune:

  Tineam o dieta ptr. slabire bogata in fibre. Tarziu am aflat ca asta a dus la scaderea absortiei zincului in tractul digestiv, motiv pentru care pielea mea de pe palme se exfolia, contactam des fel de fel de infectii. Am rezolvat problemele facand o cura cu ZINKIT 10 (cate 2 comprimate efervescente pe zi) timp de 3 luni de zile. Acum sunt mandra de aspectul tanar al pielii mele.

 24. Roxana spune:

  In farmacie se gaseste Zinkit 10, niste pastile efervescente pe care le dizolvi in apa sau suc si i le dai copilului. Eu cind vad ca are un inceput de raceala ii dau 1/2 pastila si gata.

 25. Mimi spune:

  Buna! vreau niste pareri…am fost la un dermatolog in legatura cu cosurile de pe fata si mi-a prescris pe langa un sampon si un unguent, Zinkit,tablete efervescente; astept rezultatele. Ati luat tablete efervescente de Zinkit?

 26. Vera spune:

  Acum cativa ani am fost la dna doctor Zigu. Am un ten mixt iar in perioadele de stres devenea usor acneic. Mi-a recomandat o crema, in fiecare seara o aplicam dupa ingrijirea de rutina. Aditional am luat Zinkit, tablete efervescente, care au avut un efect super asupra tenului si nu numai ( era mult mai luminos, mai odihnit si in plus daca imi aparea vreun spot acneic mi se vindeca rapid).Acum nu mai am probleme, insa la interval de 3 luni fac o cura de Zinkit 10.

 27. Petre spune:

  Deficientele de zinc reduc fertilitatea si cauzeaza probleme legate de libidou, atat la barbati cat si la femei. Nivelele reduse de zinc exacerbeaza si efectele stresului asupra organismului, si grabesc imbatranirea. O cura de 2-3 luni cu ZINKIT 10 rezolva multe probleme.

 28. Milica spune:

  Niveluri bune de zinc sunt necesare pentru o performanta fizica buna, nivele ridicate de energie si un aspect fizic placut. Zincul ajuta la sinteza proteinelor si este necesar pentru functionarea celulelor rosii si albe. Este foarte concentrat in oase, pancreas, rinichi, ficat si retina. Eu am ales ZINKIT 10 (cate 2 comprimate efervescente/zi ) si fac cate o cura de 3 luni.

 29. Pavel spune:

  Zincul este un mineral foarte important, fiind gasit in toate tesuturile din corp si implicat direct in diviziunile celulare. Este si un puternic antioxidant, si este implicat activ in mentinerea unui mediu endocrin sanatos si o balanta hormonala optima. Pentru deficienta de zinc, eu folosesc pastile efervescente de ZINKIT 10.

 30. Dany spune:

  O deficienta foarte mica de zinc este un dezastru. Mi-am imbunatatit aspectul fizic si sanatatea luand suplimente de zinc. Cate o cura de 3 luni cu ZINKIT 10 (cate 2 comprimate efervescente/zi ) este binecuvantata.

 31. Bebe spune:

  ZINKIT 10. Prezenta zincului in organism presupune echilibrul acido bazic. Acest microelement are rol in sinteza hemoglobinei, in detoxicarea alcoolica si in metabolismul hormonal, la nivelul secretiei sau activitatii hormonale. In caz de deficienta de zinc folositi ZINKIT 10.

 32. Radu spune:

  ZINKIT 10. Suplimentul de zinc are un rol indispensabil in metabolismul proteinelor, in stocarea, sinteza si secretia insulinei la nivelul celulelor pancreatice, in metabolismul lipidelor si al acizilor grasi – interventia zincului diminuind riscul de ateroscleroza.

 33. Nina spune:

  Zincul intervine in activitatea a peste 200 de enzime care actioneaza in corpul uman. Acesta contribuie si la stabilizarea structurilor proteinelor din organism si joaca un rol important in exprimarea genelor (manifestarea caracterelor genetice). Eu am facut o cura de 2-3luni cu ZINKIT 10.

 34. Elena spune:

  Zincul este necesar pentru simțuri precum gustul și mirosul, contribuie la menținerea bunei stări a pielii și părului, acționează asupra reproducerii și sexualității. Eu am luat pastile efervescente de ZINKIT 10.

 35. Anca spune:

  Zincul controleaza si regleaza procesele metabolice, activitatea enzimelor si mentine integritatea celulelor. Acesta catalizeaza numeroase reactii biochimice, contribuind in special la dezvoltarea celulelor si la sinteza testosteronului (hormonului sexual masculin). Pentru deficienta de zinc, eu am luat ZINKIT 10 .

 36. Doru spune:

  Zincul este un element important pentru dezvoltarea normala a celulelor. Daca aportul de zinc este insuficient, atunci celulele devin „slabite“. Uneori, alopecia (chelirea) poate fi pusa pe seama deficitului de zinc. Dar si dermatita poate fi o consecinta a acestui dezechilibru. Preventiv, eu fac cate o cura de 3 luni cu ZINKIT 10 (cate 2 comprimate efervescente/zi ).

 37. Vali spune:

  Zincul ajuta in cazuri de infectii si ulcere, dar si pentru regenerarea pielii in urma interventiilor chirurgicale, ranilor sau arsurilor. Stiu, ptr ca am avut o arsura groaznica pe mana, m-am ars iarna trecuta cu apa fierbinte care a sarit din centrala termica. Dupa 2 cure de cate 3 luni cu ZINKIT 10 (cate 2 comprimate efervescente/zi ) mana mea arata ca noua.

 38. Jean spune:

  Se stie ca un nivel scăzut de testosteron la bărbați este asociat cu mărirea prostatei, căderea părului și anumite tipuri de cancer. Zincul are proprietatea de a creste secretia de testosteron mai ales la barbatii trecuti de 30 de ani. Eu am ales ZINKIT 10 (cate 2 comprimate efervescente/zi ) si fac cate o cura de 3 luni.

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram