Menu

Sistemele de iluminat inteligente wireless – la mare căutare

Te-ai gândit că dacă ai uitat lumina aprinsă în casă o poţi stinge de la distanţă cu ajutorul telefonului mobil? Dacă da, atunci un singur pas mai ai de făcut şi poţi spune că ai o casă inteligentă.
 
Toate acestea, evident cu ajutorul un sistem de iluminat pe măsură. Sistemele de iluminat inteligente fac în prezent mult mai mult decât atât. Cu ajutorul aplicaţiei pe telefon se poate porni sau opri lumina în casă, micșora sau crește intensitatea luminii și poate chiar schimba culorile și nuanțele de lumină din casă, de la distanță.
 

Stingerea și aprinderea luminii la o simplă bătaie din palme a fost posibilă încă din 1985, odată cu apariția sistemului Clapper. Acum tehnologia a mers mai departe şi putem vorbi chiar despre casele inteligente.

De exemplu, pot să schimbe lumina ambientală în funcție de momentul zilei, pot să pregătească ceașca de cafea la o oră presetată, pot să descuie și să încuie ușile când plecăm și când ajungem acasă, să aprindă lumina, să pornească sistemul de încălzire sau de răcire, dar și să tragă draperiile. Astfel de acțiuni sunt gestionate de un controller ce poate fi programat și controlat de la distanță.


Un asemenea sistem este Philips HUE, care conectează, prin bluetooth sau wireless, toate corpurile de iluminat și becurile din casă la o aplicație pe telefon.
Cu HUE va părea că eşti acasă chiar şi atunci când eşti plecat, pentru că poţi programa luminile să se aprindă pentru a alunga musafirii nepoftiţi.


Becurile HUE se instalează la corpurile de iluminat (lustrele, lămpile, lampadarele) existente în casă. Aplicația HUE este centrul de comandă al luminilor din casă și permite controlul luminii din fiecare cameră.


 
Unitatea centrală asigură controlul a până la 50 de becuri, fiecare putând fi setat conform preferinţelor sau nevoilor tale de moment. Pot fi programate acţiuni care să fie executate la anumite ore, există un număr de şabloane predefinite şi se pot crea altele.
 
În viitor, se estimează că sistemele inteligente care coordonează o casă inteligentă vor comunica cu proprietarii, le vor anticipa și satisface nevoile. Un exemplu care deja este folosit este comandarea de alimente sau adăugarea lor pe lista de cumpărături când frigiderul inteligent comunică faptul că nu mai este un anumit aliment.

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram