Sorin Iosub , un pictor tânăr și povestea expoziției sale “40/METAFORA”

Acum câteva luni vă povesteam despre Conacul Otetelișanu și despre lucrurile frumoase pe care le realizează aici câțiva artiști români.  Evenimentul, organizat atunci în cadrul Proiectului Contemporanii, cu tema „Semn de primăvară”, la Domeniul Otetelișanu a fost unul de succes. Succes a fost și pentru mine care la aprecierea organizatorilor, Țărăncuța Urbană a devenit partener media. CONTEMPORANII  înseamnă un management cu faţa întoarsă la publicul consumator de cultură cu scopul declarat de  “a promova artiști contemporani, membri marcanți, în viață, ai culturii actuale”.

Pe 17 iulie, Galeria Frunzetti din Bacău are un oaspete de seamă. Expoziția personală semnată de Sorin Iosub, “40/METAFORA”. Spațiul generos va permite expunerea în formula extinsă a unui fond de peste 40 de lucrări de pictură realizate de autor în perioada 2010 – 2015. În spiritul Proiectului Contemporanii, expoziția va include o mini-serie de imagini ce surprind omul, dar și tușe din individualitatea lui Sorin Iosub (fotografie: Mihail Alexandrescu).

Expoziția itinerantă „40/METAFORA” a fost găzduită de Galeria Odeon din București în luna martie 2015, urmând ca, după evenimentul de la Bacău, să se desfășoare la Bistrița în luna februarie și apoi la Timișoara în luna mai ale anului 2016.

unnamed

 

Mihai Plămădeală, critic de artă, București: “Se spune că un pictor adevărat se formează între 30 şi 40 de ani, exprimarea în condiţii depline survenind ulterior. În prezentul scrierii acestor rânduri, artistul posedă deja un complex şi coerent sistem de gândire plastică. Aşa cum poate fi însă diferit de la un ciclu de lucrări la un altul, râmânând totodată acelaşi, este posibil ca surprizele pe care ni le va oferi în viitor să fie de proporţii. Stăpân pe mijloacele tehnice la care apelează, dispus să rişte, în sensul că refuză confortul reţetelor personale în favoarea unui experimentalism moderat, Iosub are un puternic potenţial de dezvoltare. Important este faptul că mijloacele nu se transformă niciodată în scop şi că naraţiunea nu împietează asupra compoziţiilor, întotdeauna complexe, niciodată prolixe. Simţul măsurii joacă un rol important în acest sens”.

contemporanii_tabara_pictura_conacul_otetelisanu19
 ”Sărbătoarea întâlnirii cu câțiva oameni dragi de la Bacău mă curăță de toată zgura neliniștilor și a emoțiilor. Mutarea expoziției 40/METAFORA la Bacău este echivalentă, pentru mine, cu întoarcerea fiului risipitor. Mă întorc pe meleagurile unde am luat prima gură de aer. Acum s-a împlinit sorocul, mă adun de pe drumurile mele cele multe mă întorc la Bacău pentru a arăta că totul a avut un rost, atât plecarea mea la studii în Timișoara, cât și lucrul pe șantierele de artă monumentală de prin țară. Cât despre a fi mulțumit de lucrul meu, ceea ce pot sa zic, acum din punctul în care mă aflu este că există un decaj între ceea ce îmi zdruncină simțirile lăuntrice și ceea ce pot să realizez. Sunt în procesul unei năpraznice limpeziri de sine”, declara recent Sorin Iosub.

Vernisajul expoziției “40/METAFORA” va avea loc la data de 17 iulie, orele 17:00, Galeria Ion Frunzetti, Bacău, Str. Nicolae Balcescu nr. 12. Programul de vizitare al expoziției este de luni până vineri, în intervalul orar 9:00-17:00, perioada 17 iulie – 07 august 2015. Evenimentul va fi deschis de Vasile Crăiță Mândră și Maria Pașc, curatorul expoziției.

64 thoughts on “Sorin Iosub , un pictor tânăr și povestea expoziției sale “40/METAFORA”

 1. It might be my Preliminary visit into the website, And that i am amazingly amazed With all the short article articles that you just provide. Give ample awareness for me. Thanks for sharing handy substance. I will probably be back again all over again for the more amazing post. pgslot

 2. What you published was actually very logical. But,
  what about this? suppose you added a little information? I am
  not saying your content is not good, but what if you added
  something to maybe get folk’s attention? I mean Sorin Iosub , un pictor tânăr și povestea expoziției sale "40/METAFORA" | is kinda vanilla.
  You could look at Yahoo’s front page and watch how they create article headlines
  to grab people to open the links. You might add a related video or
  a picture or two to get readers excited about everything’ve got to say.
  Just my opinion, it might make your posts a little livelier.

  My blog post :: tracfone special

 3. Pingback: A片
 4. Pingback: bahis siteleri
 5. I was curious if you ever considered changing the structure of
  your website? Its very well written; I love what youve got to
  say. But maybe you could a little more in the way of content so
  people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 images.
  Maybe you could space it out better? http://droga5.net/

 6. Pingback: ivermectin 200mg
 7. Pingback: stromectol tablets
 8. Pingback: stromectol gram
 9. Pingback: what is priligy
 10. Pingback: buy priligy usa

Comments are closed.