A sosit primăvara …. s-au terminat și rezervele de murături, vinul și țuica.
Însă, înainte de reutilizarea din toamna aceasta, damigenele trebuie curățate și spălate cu atenție. Să nu uităm dopurile damigenelor. Trebuie curățate cu grijă, astfel încât să nu rămână pic de mizerie. Închiderea damigenelor este cât se poate de ușoară. Dopurile ajută atât la controlul fermentației, cât și la realizarea unei etanșări perfecte.
Deci, e vremea să trecem la curățat vasele în care au fost depozitate și să facem curățenie în cămară. Dimigenele sunt învelite de cele mai multe ori în lemn, împletitură de nuiele sau papură.
Damigenele pot fi prevăzute și cu un înveliș din plastic, care protejează sticla și asigură rezistența în timp a produsului. Tot acest înveliș de plastic ferește conținutul din damigeana de acțiunea luminii și a razelor solare. Damigenele sunt ambalajele ideale pentru depozitarea, păstrarea și transportul în cantități ridicate a băuturilor, în special alcoolice.
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana
Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.
Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!
Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com
Lasă un răspuns