Menu

Spălăm damigenele, facem curat în cămară

A sosit primăvara …. s-au terminat și rezervele de murături, vinul și țuica.

Însă, înainte de reutilizarea din toamna aceasta, damigenele trebuie curățate și spălate cu atenție. Să nu uităm dopurile damigenelor. Trebuie curățate cu grijă, astfel încât să nu rămână pic de mizerie. Închiderea damigenelor este cât se poate de ușoară. Dopurile ajută atât la controlul fermentației, cât și la realizarea unei etanșări perfecte.

Deci, e vremea să trecem la curățat vasele în care au fost depozitate și să facem curățenie în cămară. Dimigenele sunt învelite de cele mai multe ori în lemn, împletitură de nuiele sau papură.

 

damigeana

 

damigeana 2

 

damigeana 4
Damigenele pot fi prevăzute și cu un înveliș din plastic, care protejează sticla  și asigură rezistența în timp a produsului. Tot acest înveliș de plastic ferește conținutul din damigeana de acțiunea luminii și a razelor solare. Damigenele sunt ambalajele ideale pentru depozitarea, păstrarea și transportul în cantități ridicate a băuturilor, în special alcoolice.

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram