Menu

Staţiunile de top de pe litoralul românesc!

Prima varianta aleasa pentru a-si petrece vacanta de vara o constituie litoralul romanesc . Desi preturile in Grecia, Turcia sau Bulgaria sunt mult mai mici , are si Romania avantajele ei : incepand de la nisipul fin (asta in cazul in care este curatat de cei care se ocupa de plaje) , sunetul valurilor care se lovesc la mal si pana la marele sau as din maneca : cele mai frumoase amintiri , locul unde ai invatat sa inoti sau cand te-ai indragostit .

Nopti albe — 2 Mai , Vama Veche, Costinesti, Mamaia

Cea mai usoara varianta pe care ai putea sa o alegi este Vama Veche. Aici nimeni nu are treaba cu tine fie ca esti slab, gras, urat, frumos , nu va conta cine esti si cu ce te ocupi . Starea pe care o ai in Vama cand mergi pentru prima oara se traduce prin libertatea absoluta cum era in copilarie cand nu aveai responsabilitati, iar singurul lucru de care te ocupai era sa te joci cat mai mult . Muzica este diversificata , pentru toate gusturile.
Aceeasi atmosfera se regaseste si intr-o statiune „vecina” si anume la 2 Mai. Aici lumea face ce ii place, fara sa fie deranjata sau sa deranjeze pe nimeni.

 

 

Costinesti sau mai bine zis „Statiunea Tineretului” este foarte aglomerata vara , iar manelele rasuna in centrul statiunii de dimineata pana seara . Preturile la cazare pornesc chiar de la 50 de lei / noapte, la banii acestia ai un loc bun de dormit, tariful desigur poate sa creasca in functie de dorintele fiecaruia . Gasim si epava navei „Evanghelia” , este cel mai important simbol si atractie turistica a statiunii Costinesti. Nava este un vechi cargou american inca din perioada razboiului.
O alta alternativa atunci cand marea nu este primitoare, este lacul Costinesti care iti da posibilitatea sa faci o mica plimbare cu barca, terase, terenuri sportive, baruri, restaurante si discoteci precum Ring, Tineretului, Vox Maris . Toate aceste locatii dau „Statiunii Tineretului” un aer tineresc , plin de viata si energie .

Mamaia este una dintre statiunile „cheie” ale litoralului romanesc. Aceasta statiune situata intre Constanta si statiunea Navodari, este cea mai mare aglomerata statiune cu cel mai mare numar de turisti. Statiunea se intinde pe sapte kilometri cu o plaja cu nisip fin si desigur un lac . Statiunea Mamaia este recomandata in special pentru familiile cu copii dar si pentru tineret . Pe cei 7 km gasim hoteluri si pensiuni de top, restaurante , parcuri acvatice (Aqua Magic), numeroase fantani arteziene , palmieri, terenuri sportive, locuri de promenada dar si cluburi de noapte care ofera un mod de relaxare in fiecare seara.

 

Statiuni pentru familii

— Eforie Nord , Eforie Sud, Jupiter,Neptun, Venus, Saturn, Cap Aurora, Olimp si Mangalia

Primele statiuni de top pentru cei care doresc sa mearga cu familia sunt Eforie Nord si Eforie Sud, respectiv cele 7 statiuni precum Olimp — Jupiter — Cap aurora — Neptun — Venus — Saturn — Mangalia sunt legate intre ele. O plimbare te poate duce dintr-un capat in celalalt al acestui conglomerat de vacanta . Toate statiunile au parcuri de distractie cu tot felul de aparate mecanice pe care le gasesti la tot pasul si in caz ca marea nu sta in favoarea dumneavoastra , piscine si parcuri acvatice . O camera la hotel o putem gasi si la aproximativ 150 lei pe noapte. Pentru grupuri mai mari avem alternativa de a inchiria pensiunea sau vila cu totul , pret negociabil .

 

Statiuni de pe litoralul romanesc cu oferte pentru sanatate

— Eforie Nord, Olimp, Neptun, Saturn , Mangalia si Techirghiol

In toate aceste statiuni, gasesti oferte pentru turism balnear. Una dintre cele mai bune statiuni este Techirghiolul care ofera sejur in sanatoriul balnear , dar doar pe baza unui consult anterior. Ofertele au inceput sa sporeasca , astfel gasesti camere la pret de 100 lei in hoteluri si pensiuni la mare. Toate celelalte statiuni au hoteluri speciale cu baza de tratament si multe centre SPA , unde te poti relaxa si poti beneficia de pachetul turistico-balnear.

sursa: Agerpres

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram