Menu

Supă de roşii, ca la mama acasă

Supa de roșii este o supă cu roșii ca ingredient principal. De asemenea, supa de roşii este o mâncare de vară, mai ales în plin sezon al legumelor proaspete românești. Supa de rosii este una dintre cele mai simple și mai gustoase rețete culinare şi o putem servi atât caldă, cât şi rece.

Rețeta de supă de roșii este una extrem de simplă, hrănitoare și ideală pentru servit în orice moment al zilei.

Cum se face rapid cea mai bună supă de roșii

– se curăţă zarzavatul: ceapa, morcovul, păstârnacul, ţelina şi ardeiul gras. Tot zarzavatul se taie în bucăţi mari şi se pune la fiert.

– într-un alt vas cu apă se pun roşiile şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Când roșiile sunt bine fierte, se trec printr-o sită şi se diluează cu supa de legume.

– la scurt timp se adaugă orezul şi uleiul şi se pune din nou la fiert. Se lasă 5 – 10 minute, până ce fierbe orezul.

– supa de roșii se condimentează cu sare, după gust, iar la final se presară verdeaţă.

Supa de roșii poate fi consumată și împreună cu parmezan sau crutoane şi smântână.

O altă mâncare de vară este ardei umpluti. Fie că sunt cu carne sau de post, cu ciuperci, în loc de carne, ardeiul umplut are un mirosul era inconfundabil.

Reţeta de ardei umplut este deosebit de simplă, important este să folosim ingrediente de cea mai bună calitate, iar carnea tocată ar fi indicat să fie proaspăt tocată. 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram