Te-ai gândit să pleci în vacanţă şi să te cazezi într-un TAB? Asta într-o fostă unitate militară înființată în 1936 de regele Carol al II-lea

Vrei să petreci câteva zile de relaxare exotică. Să știi că nu e nevoie să mergi mii de kilometri distanță de România pentru a găsi locuri faine de a-ți petrece concediul. Hai la Arsenal Park Orăștie . Aici ai la dispozitie zeci de posibilități de distracție și relaxare de-a lungul a aproape 90 de hectare!

Apartament-Colonel-Arsenal-Park

Fosta bază secretă și fabrică de muniție din Orăștie a devenit în anul 2009 o fabrică de adrenalină: ARSENAL PARK – complex turistic cu 3 stele pe epoleți, singurul cu tematică militară din Europa. Teritoriul ARSENAL PARK are o puternică încărcătură militară. Undeva între anii 1936 și 1938, regele Carol al II-lea a dispus darea în folosință armatei a unui spațiu de 88 de hectare pentru desfășurarea a diverse experimente în domeniul materialului explozibil și al muniției. În perioada celui de-al Doilea Război Mondial, fabrica ajunsese al doilea producător de muniție ca și cantitate din Europa. În perioada comunistă se spunea că este cel mai bine păzit loc din România, raportul fiind de un soldat la fiecare trei muncitori. Partea neagră a istoriei nu a ocolit nici acest spațiu prin multele accidente care au avut loc de a lungul istoriei, unele raportate altele nu. După revoluție, fabrica a intrat într-un declin dramatic, societatea hunedoreană fiind scoasă la vânzare în anul 2003. A fost achizițonată de  societatea timișoreană Timco, membră a Bega Grup, iar perspectivele complexului fiind excelent speculate de proprietarii grupului, ideile s-au îndreptat către un proiect total inedit pentru aceste meleaguri, spre crearea unui complex turistic la cel mai înalt nivel calitativ, cu o tematică total diferită de ceea ce ar putea oferi locațiile similare: cea militară.

 

Camera-TAB-Arsenal-Park

 

Camera-TAB-Arsenal-Park-003

 

Camera-TAB-Arsenal-Park-004

 

Camera-TAB-Arsenal-Park-11

 

Camera-TAB-Arsenal-Park-12

 

Camera-TAB-Arsenal-Park-0021

Acolo unde se fabricau mine și explozibil, acum se fabrică pace. Ceea ce părea să fie sfârșitul este o nouă pagină în istoria locului. ARSENAL PARK a creat o nouă formă vacanță: experiența cvasimilitară. În perimetrul fostei fabrici de armamament din Orăștie s-a păstrat spiritul bărbătesc și atmosfera de cazarmă, însă în locul atelierelor în ruină, a buncărelor și depozitelor de muniții a răsărit o oază modernă de vacanță. Buncărele și depozitele de muniție abandonate ale fostei fabrici Rompiro au fost transformate în vile și apartamente de lux. Arsenal Park – destinația turistică preferată pentru vacanțe și teambuilding Complexul de vacanță include 200 de locuri de cazare, iar turiștii excentrici pot dormi pe paturi amplasate pe afeturi de tun în Camera Tun, în TAB-uri, în camere simple de Ofițer sau luxoase în Apartamente Colonel și în Vile General. Arsenal Park se întinde pe o suprafață de 88 de hectare, fiind situat în mijlocul unei păduri de foioase de la marginea municipiului Orăștie. Aleile complexului turistic sunt străjuite de 70 de tunuri, TAB-uri, transportoare șenilate, dispositive antirachetă, mitraliere și tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanță militară, o locomotivă, un avion IAR 93, un elicopter Kamov Ka 26. Acesta este cel mai mare muzeu de tehnică militară din România deschis publicului.

Camera-Tun-Arsenal-Park-003

 

Camera-Tun-Arsenal-Park-004

 

Camera-Tun-Arsenal-Park-10

 

Camera-Tun-Arsenal-Park-12

 

Camera-Tun-Arsenal-Park-0021

Toate celelalte puncte de atracţie sunt senzaţionale, dar dormitoarele rămân la cea mai mare căutare.

camera-ofiter-007

 

camera-ofiter-011

Camera Soldat

Camera-Soldat-Arsenal-Park-02

 

Camera-Soldat-Arsenal-Park-04

Camera-Soldat-Arsenal-Park-05

Vila General

Vila-General-Arsenal-Park-002

 

Vila-General-Arsenal-Park-02

 

Vila-General-Arsenal-Park-003

Muzeul Arsenal Park

74-Tanc T55

Unul dintre cele mai mari parcuri de aventură din România a fost inaugurat recent la Orăștie. Aventura Park Arsenal din Orăştie dispune de 6 trasee de cățărat de dificultate progresivă, accesibile pentru diverse categorii de vârstă şi cu diverse abilităţi sportive, 77 de platforme şi elemente de căţărare dispuse la înălţimi maxime ce ating de la 3 până la 30 de metri.

aventura-park-orastie

harta-ArsenalPark-Acces-Satelitar

3 thoughts on “Te-ai gândit să pleci în vacanţă şi să te cazezi într-un TAB? Asta într-o fostă unitate militară înființată în 1936 de regele Carol al II-lea

Comments are closed.