Terasele – grădini la mare căutare! Acestea sunt adevărate oaze de liniște în mijlocul orașului

Sezonul de terasă s-a deschis. Nu mai există niciun dubiu. Toate arată foarte bine. Azi, cu ajutorul Transilvaniareporter vă prezint câteva terase drăguţe din Cluj.

Locuri boeme, intime și relaxante, restaurantele cu grădini din Cluj și-au deschis pe rând porţile pentru clienții nerăbdători să-și petreacă timpul în aer liber, în fața unei limonade, a unei beri reci, sau a unui cocktail bine preparat. Transilvania Reporter a făcut o trecere în revistă a câtorva dintre terasele cu grădină din Cluj și a celor situate „la înălțime”, pentru a ști unde merită să ne răcorim în această vară, departe de zgomotul orașului.

 

terasa 1

 

terasa 2
Pizzeria Spaghetteria Napoli Centrale, este pioniera bucătăriei cu specific italienesc din Cluj Napoca, încă din anul 1998.

 

terasa 3
Terasa Casei Boema s-a redeschis în urmă cu doi ani. Construită cu peste 180 de ani în urmă, clădirea de pe str. Iuliu Maniu a funcționat ca reședință a contesei Krisztina Bethlen și mai apoi a altor familii influente și bogate ale orașului, pentru a ajunge în vremurile moderne un local cu grădină de vară.

 

terasa 4
Grădina interioară a cafenelei Enigma a fost renovată, amenajarea fiind realizată pe durata unui an. Două schimbări evidente sunt dispariția pietrișului din curte și înlocuirea lui cu pavaj, precum și iluminatul terasei.

 

terasa 5
Grădina interioară a cafenelei Enigma a fost renovată, amenajarea fiind realizată pe durata unui an. Două schimbări evidente sunt dispariția pietrișului din curte și înlocuirea lui cu pavaj, precum și iluminatul terasei.

 

terasa 6
Euphoria Biergarten dispune de 320 de locuri. „Suprafața pe care o avem este foarte mare și este nevoie muncă de întreținere. Localul a fost într-o continuă dezvoltare încă din 2010, nu neapărat din cauza numărului mare de clienți, ci din ambiția proprietarului de a crește nivelul condițiilor de servire. Avem și lacul cu pești și în fiecare an încercăm să facem un refresh pentru clienții noștri”, a precizat unul dintre managerii localului.

 

terasa 7
Restaurantul cu grădină Livada este o terasă care poate găzdui până la 400 de persoane. Localul dispune și de parcare privată pentru clienți, fiind un restaurant în care se acordă foarte mare atenție detaliilor. Ca în fiecare dintre grădinile enumerate, clienții sunt feriți de insistența agasantă a cerșetorilor prezenți în preajma multor restaurante centrale aflate la stradă.

 

terasa 8
Dacă doriți să vă relaxați într-un loc cu totul altfel, unde să degustați o cafea delicioasă la nisip, o cafea cu piper roșu sau de ce nu, cu scorțișoară, Doamna T este cu siguranță locul potrivit. Situate într-o curte interioară de pe strada Napoca numărul 10, cafeneaua, dar și terasa sunt ferite de ochii curioșilor.

Cafeneaua Doamna T are o aromă puternică de „acasă”, ce se simte de când treci pragul. Mirosul de cafea, piesele de decor alese cu grijă, pianul, cărțile, tablourile, familia de cinteze, peștii din acvariu, cățelușa care se plimbă nestingherit prin cele trei încăperi, dar și pe afară, sunt cele mai bune argumente în acest sens. Acasă la Doamna T există un colț de lectură, unde doritorii pot citi sau achiziționa diferite cărți semnate de autori clujeni. De asemenea, sunt promovate și specialitățile micilor producători, realizate după rețete autentice. Astfel, vizitatorii cafenelei pot pleca acasă cu un borcan de dulceață de ardei iute, de usturoi sau de ceapă roșie sau pot achiziționa bomboane dacice, depinde doar de gust și de disponibilitatea fiecăruia de a încerca ceva nou, dar vechi în același timp.

doamna t

 

doamna T 1

 

doamna T 3

Pe larg despre terasele din centrul Clujului şi adresele lor gasiti pe Transivaniareporter. Să aveţi o vară frumoasă 🙂

6 thoughts on “Terasele – grădini la mare căutare! Acestea sunt adevărate oaze de liniște în mijlocul orașului

  1. It might be my Preliminary visit into the website, And that i am amazingly amazed With all the short article articles that you just provide. Give ample awareness for me. Thanks for sharing handy substance. I will probably be back again all over again for the more amazing post. pgslot

  2. My spouse and I stumbled over here coming from a different web address and thought I should check things out.
    I like what I see so i am just following you. Look forward to
    checking out your web page repeatedly.

Comments are closed.