Menu

Toamnă bine ai venit … cu toate culorile tale!

 

Din punctul meu de vedere, anotimpul toamna este cel mai frumos. Da, unii dintre dumneavoastră veți zice că nu e adevărat, și că primăvara este anotimpul minunat. Da, este. Da, totul inverzește, totul prinde viață…numai că toamna este colorată. Mai multe culori câte există în perioada asta nu vom găsi în niciun anotimp.

poza 2

Toate locurile din grădină sunt minunate. Toate locurile din parcuri sunt de vis. Toate aceste peisaje mi se par niște tablouri pictate. Toate aceste peisaje fac parte dintr-o poveste, povestea copilăriei mele.

poza 3

Dacă și razele Soarelui ne sunt alături în aceste zile de toamnă… atunci când lenevind în grădină sau pe o bancă în parc …tabloul e complet.

poza 4

În această perioadă în grădinile noastre ca o pată de culoare găsim dovlecii și tărtăcuțele.

Făcând parte din familia Cucurbitaceae, tărtăcuțele sunt înrudite cu dovlecii, pepenii și castraveții. Acestea sunt cunoscute și sub denumirea de „dovlecel ornamental” și sunt cultivate pentru fructul lor, care are un aspect deosebit. Deși fructele acestora sunt utilizate în aranjamente decorative, tărtăcuțele pot fi folosite, tot cu scop decorativ, și sub formă de plantă, întrucât prezintă flori de culoare albă sau galbenă și tulpini lungi, ce înveselesc orice grădină.

poza 5

În comparație cu dovlecii, tărtăcuțele, dacă dorești să le usuci, trebuie să le culegi în momentul în care sunt coapte – pedunculul acestora se usucă și capătă o culoare maronie. De precizat este faptul că trebuie să le culegi înainte de primul îngheț, care le va distruge. Uscarea tărtăcuțelor necesită mai mult timp, în special în cazul celor mari, însă, înainte de a începe acest proces, este recomandabil să speli tărtăcuțele cu apă și săpun.

sursa foto: http://www.thecottagejournal.com

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram