Top 3 modalităţi rapide şi distractive de învăţare a limbii engleze pentru copii 

Este cert faptul că fiecare părinte îşi doreşte tot ce e mai bun pentru copilul său, iar toate acţiunile sale demonstrează acest lucru. Astăzi, una dintre cele mai mari dorinţe ale părinţilor este aceea ca cei mici să înveţe încă de la vârste fragede limbi străine şi să ajungă, în timp, să le stăpânească. Bineînţeles, limba engleză este cea mai căutată, având în vedere răspândirea acesteia.
Presupunând că eşti un părinte interesat de dezvoltarea copilului tău, însă nu vrei să îl forţezi cu nimic, ideal este să găseşti cele mai distractive metode prin care el poate învăţa mai repede şi uşor limba engleză. În acest scop, citeşte articolul până la final şi aplică metodele indicate pentru a vedea rezultate.

 

Iată care sunt cele mai distractive şi rapide metode de învăţare a limbii engleze pentru copii:

 

 

1. Clubul de conversaţie

Aceasta este o metodă interactivă de învăţare, motiv pentru care este extrem de atractivă pentru cei mici. Ei au ocazia de a purta discuţii despre subiecte care îi interesează, de actualitate şi, în acelaşi timp, de a-şi exersa cunoştintele.

În plus, accesând acest link, vei afla că la Shakespeare School conversaţiile sunt ghidate de către un profesor britanic care îi ajuta pe copii să exerseze şi, implicit, să capete accentul specific. Astfel, toate joculeţele şi discuţiile din cadrul unui club de conversaţie îl vor face pe copilul tău să fie mult mai atras de învăţarea şi perfecţionarea limbii engleze.

 

.

2. Desene animate

În mod clar, toţi copiii petrec în faţa televizorului cel puţin o oră pe zi. Astfel, dacă şi micuţul tău se uită la desene încearcă să îl obişnuieşti cu ele în limba engleză. Cu siguranţă, când va auzi anumite cuvinte le va asocia cu ceea ce ştie deja, dar şi cu ceea ce vede, iar tendinţa va fi de a imita şi de a reproduce cele auzite. În acest fel, nu numai că va învaţa cuvinte noi, ci va exersa şi îşi va îmbunătăţi pronunţia considerabil. În timp, vei observa cât de multe cuvinte noi ştie şi cu câtă uşurinţă va putea conversa în limba engleză.

 

3. Aplicaţii mobile

Având în vedere atracţia copiilor faţă de tehnologie şi de tot ce e nou, este necesar să te orientezi şi către aceste mijloace, pentru că se pot dovedi folositoare. Astfel, în cazul în care copilul tău are o tabletă sau un smartphone, îi poţi descărca mai multe jocuri şi aplicaţii mobile care au ca scop învăţarea, evaluarea şi împrospătarea cunoştinţelor de vocabular şi gramatica. Caută-le tot timpul pe cele mai interesante şi, eventual, dezinstalează-le pe cele care i s-au părut plictisitoare. Doar aşa copilul tău va învăţa jucându-se şi nu va simţi nicio presiune din partea ta.

 

Aşadar, presupunând că îţi doreşti ca învăţarea limbii engleze să fie uşoară şi distractivă pentru copilul tău, ţine cont de sfaturile de mai sus. Îndeamnă-l să urmărească desenele în limba engleze, instalează-i aplicaţii distractive şi înscrie-l la un club de conversaţie pentru a reuşi să îşi dezvolte vocabularul, să îşi exerseze accentul şi să înveţe mai multe lucruri noi.

 

 

2 thoughts on “Top 3 modalităţi rapide şi distractive de învăţare a limbii engleze pentru copii 

Comments are closed.