Menu

Tot ce trebuie să ştii despre colesterol. Când ne ajută şi când ne dăunează

Colesterolul este prietenul organismului nostru până la un punct. Colesterolul este de fapt o substanţă vâscoasă care nu este neapărat dăunătoare organismului, ba dimpotrivă, îl ajută să funcţioneze.

 

O anumită cantitate de colesterol este chiar esenţială bunei funcţionări a organismului. El împiedică pătrunderea în organism a unor substanțe atunci când se află la nivelul pielii, contribuie la formarea hormonilor produși de suprarenale, la producerea vitaminei D și acționează ca o barieră împotriva substanțelor ce tranzitează pereții celulari. Până aici, colesterolul poate fi numit prietenul organismului.

 

Dacă rezultatele analizelor nu sunt în parametrii optimi, tot ceea ce aveţi de făcut este să acţionaţi, pe mai multe planuri:

 

Dieta

O dietă săracă în grăsimi saturate şi în colesterol pot să scada valorile colesterolului LDL, mai ales dacă adăugaţi la dietă alimente care conţin fibre şi steroli. O dietă potrivită poate scăde colesterolul LDL cu 30%.

 

Sportul

Exerciţiile aerobice efectuate regulat, pot să scadă colesterolul rău şi să crească valoarea celui bun. Când colesterolul este în exces este cauza majoră pentru bolile de inimă care debutează cu hipertensiunea și atunci devine dușman, pentru că aceasta din urmă cauzează stopul cardiac și atacurile cerebrale. Bolile coronariene și ateroscleroza sunt doar două dintre cele mai comune afecțiuni produse de dușmanul tăcut, așa cum a fost denumită hipertensiunea”, afirmă  Anca Daniela Raiciu, doctor în farmacie şi lector universitar la Facultatea de Farmacie Titu Maiorescu.

 

Medicamentaţia

Salvarea vine de la Hof Lipomin, un produs și chiar unul de mare anvergură prin proprietățile sale – spune Anca Daniela Raiciu. Prin sinergia compușilor săi are remarcabile efecte de scădere a colesterolului.

 

 

 

Ce conține Hof Lipomin și cum acționează?

În primul rând conţine un concentrat de inulină cu un grad mare de puritate, ce reduce riscul aterosclerozei la nivelul întregului sistem vascular. Apoi regăsim semințele de in, care abundă în lipide de tip omega 3, fapt ce mărește reacția organismului la inulină și dublează efectul de scădere a colesterolului și trigliceridelor. Acestor două substanțe li se alătură un concentrat de usturoi, care reduce colesterolul rău cu 42%, iar niacina din acesta mărește colesterolul bun cu 24%, un scor total excelent.

Aşadar, primul pas în a lupta cu colesterolul este să îţi faci un simplu test. Apoi, îţi vei putea adapta stilul de viaţă astfel încât, cu o dieta adecvată, practicând exerciţii fizice regulat sau cu un tratament recomandat în anumite cazuri, să reduci cât poţi de mult riscul de a dezvolta o boală cardiovasculară.

 

 


HofLipomin produs de HOFIGAL, cea mai mare companie de pe piața suplimentelor alimentare din România, este un produs vedetă încă de la lansare și a rămas așa până în prezent, fiind remarcat și la saloanele internaționale de profil.

 

Sfaturile  doctorului în farmacie, Anca Daniela Raiciu le găsiţi şi aici.

 

Suplimente, uleiuri, ceaiuri pot fi comandate online sau cumpărate de la farmaciile HOFIGAL din toată țara și din farmaciile partenere, dar şi din Farmacia Cleofarm.

 

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram