Menu

Totul despre efectele benefice ale spirulinei

Starea de sănătatea este o condiţie de primă importanţă pentru organismul uman, deoarece ea oferă starea de bine şi protecţia împotriva unor agenţi virali sau bacterieni.Un sistem imunitar scăzut înseamnă un organism extrem de vulnerabil, iar de la afecţiuni minore până la probleme grave de sănătate nu este decât un mic pas.

După cum se cunoaşte, imunitatea variază de-a lungul vieţii.

Imunitatea mai poate fi susţinută şi de produse pe bază de cătină (bogate în vitaminele A, E, B1 şi B2, oligoelemente) şi spirulină care contribuie la reglarea proceselor imune şi creşterea rezistenţei organismului împotriva a numeroase boli infecţioase.

bun

spirul

Avantajul terapeutic al acestor substanţe constă în faptul că sunt lipsite de toxicitate, ceea ce oferă posibilitatea folosirii în perspectivă a factorilor fitoterapeutici cu certă acţiune imunostimulantă.

UNESCO descrie spirulina ca fiind alimentul ideal și cel mai complet al viitorului. Nici nu este de mirare, pentru că această algă are nenumărate proprietăţi. Spirulina nu este o algă ca oricare alta, ci este acea algă care, din zecile de mii de specii existente, are cel mai mare conţinut de vitamine, microelemente, aminoacizi și fermenţi.

 SPIRULINAA

Despre toate acestea am primit câteva recomandări de la Anca Daniela Raiciu, doctor în știinţe farmaceutice.
 .
raiciu

.

Graţie conţinutului de vitamină E și de alţi antioxidanţi, spirulina întȃrzie îmbătrȃnirea, împiedicȃnd oxidarea acizilor grași esenţiali și formarea radicalilor liberi responsabili de procesul de îmbătrȃnire. Are, de asemenea, și rol cardioprotector, regleazȃ tensiunea arterială, reduce colesterolul, menţine sănătatea ochilor, ajutȃnd la tratarea miopiei și a cataractei. Spirulina este recomandată pentru îmbunătăţirea memoriei și a capacităţii de concentrare, precum și în tratarea anemiei, protejează rinichii de efectele secundare ale medicamentelor folosite în diverse tratamente și poate chiar preveni apariţia celulelor canceroase.
În frumuseţe, la fel ca în sănătate, spirulina are efect de purificare și detoxifiere. Este un excelent stimulent al regenerării celulelor pielii, fiind un ingredient pretios în produsele destinate îngrijirii pielii. Folosită extern, spirulina este bio-activă: redă supleţea și elasticitatea pielii, întȃrzie apariţia ridurilor și încetinește procesul de îmbătrȃnire.

Cremele, măștile și tratamentele cosmetice pe bază de extract natural de spirulină acţionează intens asupra pielii, avȃnd și efect cicatrizant. Un exemplu este crema Spirulin, pe bază de extract total de Spirulina platensis, disponibilă atȃt în forma tradiţională, cȃt și la monodoze. Folosită sub formă de pulbere, în cremele și măștile faciale, spirulina atenuează petele și erupţiile alergice. În plus, datorită acidului gamalinoleic si fiocianinei, spirulina acţionează pozitiv și în cazul acneei.

Prin componentele mai sus amintite se normalizează schimbul ionic la nivel celular, se restabilesc legăturile celulare slăbite, se obţine acţiunea antioxidantă, se stimulează creşterea şi refacerea ţesuturilor afectate local (cum ar fi rănile uşoare, acneea juvenilă, eczemele datorate în principal utilizării neadecvate a detergenţilor sau produselor de curăţare a vaselor de bucătărie).

Crema SPIRULIN este un produs natural NEPARFUMAT. Aceasta crema imbina in mod armonios si fericit proprietatile cosmetice cu proprietatile de hidratare care au la baza procesele de revitalizare a tesuturilor pe care le hidrateaza si hraneste. Crema contine ingrediente bioactive naturale, in special alga Spirulina Platensis vie.Se aplica dupa curatarea prealabila a pielii, in strat subtire, de 2-3 ori pe zi, sau mai des, dupa caz. Crema SPIRULIN este integral absorbita la nivel cutanat si nu necesita indepartarea ulterioara a surplusului. Crema SPIRULIN catifeleaza pielea si ii acesteia da un aspect proaspat si tanar.

Este o crema care contine extract total de SPIRULINA PLATENSIS vie.

spirulincrema

Spirulin® este o cremă de întreţinere şi regenerare cu extract total de Spirulina Platensis vie şi ulei de cătină, care revitalizează, hidratează şi protejează faţa de impurităţile din atmosferă, de soare şi vânt, fiind indicată mai ales pentru tenurile mixte. Spirulina Platensis conţine proteină brută, lipide, carotenoizi, vitamina B1, B2, B6, B12,E, oligoelemente.

Prin componentele mai sus amintite se normalizează schimbul ionic la nivel celular, se restabilesc legăturile celulare slăbite, se obţine acţiunea antioxidantă, se stimulează creşterea şi refacerea ţesuturilor afectate local (cum ar fi rănile uşoare, acneea juvenilă, eczemele datorate în principal utilizării neadecvate a detergenţilor sau produselor de curăţare a vaselor de bucătărie).

Şi pentru că stiinţa înaintează cu paşi repezi într-o direcţie ascendentă s-a demonstrat că adăugarea în exces a conservanţilor într-un produs cosmetic are un efect nociv în timp asupra pielii şi mucoaselor; tocmai de aceea s-a găsit prin cercetări repetate că forma cea mai bună pentru un produs cosmetic, în cazul de faţă pentru Spirulin® este cea sub formă de monodoze, iar crema din interior nu conţine conservanţi si nici antioxidanţi.

De ce fără conservanţi şi de ce sub formă de monodoze (un ambalaj nou şi performant de unică întrebuinţare) este o întrebare la care există un răspuns simplu şi eficient. Prin utilizarea unui ambalaj obişnuit (binecunoscutul borcan de cremă) conţinutul se poate împieta printr-o manipulare necorespunzătoare, introducerea degetului în borcan de câte ori ai nevoie să foloseşti produsul, şi mai târziu dacă nici operculul ataşat nu este etanş iar locul de păstrare este inadecvat constaţi că emulsia a căpătat un aspect grunjos şi nesănătos.

Pielea are nevoie de o ingrijire speciala in functie de anotimp. Secretul unui ten hidratat si fara riduri, indiferent de varsta, consta in pregatirea din timp a epidermei pentru fluctuatiile de temperatura.

Testele dermatologice au demonstrat ca un astfel de tratament ofera rezultate benefice. Pielea devine mai luminoasa, mai ferma si cu un aspect mai tanar dupa ce se foloseste acest tratament.

SPIRULINĂ sub formă de comprimate / capsule

– produs bogat în substanţe biologic active esenţiale pentru organismul uman; este o sursă importantă de proteine, aminoacizi, vitamine, inclusiv beta-caroten, micro- şi macroelemnete, acizi nucleici (ADN, ARN), utilă în suplimentarea dietei pentru reglarea şi echilibrarea principalelor funcţii metabolice şi imunologice ale organismului; asigură creşterea capacităţii de apărare naturală a organismului în cazul imunităţii scăzute din diverse cauze; activează funcţiile macrofagelor, activitatea citotoxică a celulelor NK (natural killer) şi activitatea fagocitară a polimorfonuclearelor; împiedică scăderea numărului de leucocite după şedinţe cu raze Rőentgen; are efect benefic în condiţii de stres, suprasolicitare nervoasă; susţine organismul în perioadele de efort intelectual şi fizic, pentru limitarea consecinţelor negative ale agenţilor microbieni şi virali; susţine întărirea generală a organismului şi detoxifierea în timpul şi după radio- şi chimioterapie.

SPIRULINĂ cu extract total de cătină sub formă de comprimate

spirulina

– intervine în reglarea şi echilibrarea funcţiilor metabolice şi imunologice ale organismului, pentru suplimentarea nutriţională în profesii cu efort fizic şi intelectual intens, profesii în medii toxice, în perioada adolescenţei, la persoane de vârsta a treia sau în condiţii de malabsorbţie, la fumători, la persoane care consumă în exces băuturi alcoolice; are rol tonifiant general, vitaminizant, remineralizant, creşte capacitatea de apărare naturală a organismului faţă de agresiunea unor contaminanţi virali şi bacterieni atât prin acţiune antivirală sau antibacteriană cât şi prin stimularea răspunsului imun.

 SE-SPIRULINĂ sub formă de comprimate acoperite

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

– asigură fitonutrienţii esenţiali pentru restabilirea stării de sănătate şi stoparea pierderii premature a vitalităţii organismului.

Din grupul de suplimente alimentare cu eficienţă dovedită, efecte terapeutice benefice şi ”calităţi miraculoase” care au dus la salvarea a milioane de vieţi omeneşti şi preparatele cu efecte imunostimulante contribuie la îmbunătăţirea şi echilibrarea activităţii sistemului imunitar. Ele conţin substanţe care influenţează pozitiv funcţiile sistemului imunitar, prin stimularea fagocitozei, a activităţii macrofagelor, a granulocitelor, a limfocitelor şi a producţiei de limfokine.

Toate aceste produse naturale le găsiți în farmacia Cleofarm din Șos. Colentina nr. 76 sect.2 Bucuresti, tel. 021/2402853

Anca Daniela Raiciu, Doctor în știinţe farmaceutice, email:daniela_raiciu@yahoo.com

farmacie 2

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram